29.4 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini

Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini

Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu zahtjeva za obnovu.

Ministar Darko Horvat jutros je izvijestio kako su od ovog vikenda mobilni timovi na području Banovine koje je najpogođenije razornim potresom od 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Jučer je prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik, a mobilni dimovi se danas nalaze u mjestima Novo selo Glinsko i Sibić.

Također, aktivan je i izmješteni ured Ministarstva u Petrinji, na adresi Trg Matice Hrvatske 18, a ministar Horvat je najavio kako će iste uskoro otvoriti i na području Siska i Gline.

“Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove Nju će na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu. Također podsjećam kako je zahtjeve jednako tako moguće predati i osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva u Zagrebu a vrlo skoro predstavit ćemo i digitalnu platformu eObnova uz pomoć koje će se moći predavati predmetni obrasci zahtjeva”, rekao je ministar Horvat.

Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

“Ujedno, u narednim danima otvorit ćemo i izmještene urede na području Siska i Gline tako da će građani imati puno više mogućnosti a i smjernica oko predaje samih zahtjeva”, dodao je ministar Horvat, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike