6.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Loše vijesti: Hrgoviću oduzeli priliku, neće mu se ostvariti san

Loše vijesti: Hrgoviću oduzeli priliku, neće mu se ostvariti san

Loša vijest po Filipa Hrgovića i njegove olimpijske snove stigla je iz Međunarodnog olimpijskog odbora čija je radna skupina za boks odlučila ukinuti jedinstveni kvalifikacijski turnir za boksače iz cijelog svijeta. A to je turnir na kojem je on planirao nastupiti kako bi si omogućio priliku da juriša na olimpijsko zlato.

Ta kvalifikacijska mogućnost – koja je nudila 53 upražnjena mjesta u olimpijskom turniru – više ne postoji, a do toga je došlo i zbog pomicanja kontinentalnih kvalifikacija pa će tako europske kvalifikacije – koje su već dvaput odgađane – biti održane u lipnju.

– Premda je bilo govora da će se kvalifikacije započete prošlog ožujka u Londonu u istom sastavu nastaviti u u Kolnu, one su ipak vraćene u London. A do toga je došlo jer su se nacionalni savezi bunili s obzirom da smo uplatili zavidne novce za smještaj u Londonu i nastup na nedovršenim kvalifikacijama. Ako bi se to natjecanje nastavilo u Kolnu onda bismo imali dodatne troškove jer nam one novce uplaćene u Londonu nitko ne bi vratio.

Inače, u tom turniru još uvijek su u konkurenciji Marko Milun, Luka Plantić, koji je izbacio jednog od nositelja, te Nikolina Ćaćić i Marija Malenica – kazao je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak koji se proteklih dana družio sa novoizabranim predsjednikom Svjetskog boksačkog saveza Umarom Kremljevom.

Nije vodeći čovjek hrvatskog Saveza nimalo sretan zbog odluke o ukidanju svjetskih kvalifikacija jer to onemogućava neke naše boksače i boksačice koji bi imali izgleda proći kroz kvalifikacije, a nemaju izgleda uvrstiti se po rang-listama koje je vodila spomenuta radna skupina (Boxing Task Force).

– Nažalost, otkazane su svjetske kvalifikacije, neće ih biti, nego će se preostali broj sudionika olimpijskog turnira određivati po rang-listama a nama tu najbolje stoji Marko Milun. Nažalost Hrgović neće dobiti svoju priliku je neće biti svjetskih kvalifikacija, a njega nema na amaterskim rang listama jer od Olimpijskih igara u Riju nije nastupao u amaterskom boksu. Tom odlukom zakinuti su i drugi profesionalni boksači koji planirali nastupiti na svjetskim kvalifikacijama u želji da se izbore za pravo nastupa u Tokiju – zaključio je Bošnjak, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike