10.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Berislav Mlinarević: Priča o Mirku ili priča o našem Osijeku

Berislav Mlinarević: Priča o Mirku ili priča o našem Osijeku

Berislav Mlinarević neovisni kandidat za gradonačelnika Osijeka, oglasio se izuzetno emitivnom i potresnom priču na svom facebook profilu, koja u stvarnosti prikazuje život u Osijeku danas. Njegov status prenosimo u cijelosti:

Priča o Mirku ili priča o našem Osijeku

Prije nekoliko mjeseci sretoh jednog svog dugogodišnjeg gosta gospodina Mirka koji je često dolazio u Waldinger i to najčešće u društvu svojih unuka, Marka i Ive. Mog dragog gosta Mirka i njegovu unučicu i unuka nisam sreo ima više od dvije godine, daleko prije korone i lockdowna.

Sreli smo se u prolazu, bio sam u šoku što na prvi pogled nisam prepoznao Mirka, a ja pamtim sve svoje stalne goste. Mirko je djelovao potišten i na njemu se vidjelo da nešto nije u redu.

Priupitah ga, gospodine Mirko, pa kako ste, nema Vas dugo kod nas, a odgovor koji sam dobio od njega bio je težak, na trenutke mučan:

„Dragi moj Bero, nema me, nemam koga dovesti, moji anđeli su daleko, daleko su moja djeca, a ja i baka smo sami i tužni. Prvo smo mislili da se to događa drugima, da se to ne može dogoditi nama, da naša djeca odu negdje iz Osijeka, negdje u tuđinu i odvedu nama naše najmilije. Sada vidimo da se to događa svima oko nas, djeca odlaze, a ostajemo mi stari i postajemo nesretni, teret samoće postaje neizdrživ, a srce nam puca svaki dan.

Nemam, moj Bero, više s kime raditi zadaću, šetati trgom i hraniti golubove, nemam više s kim otići na našu Dravu u ribolov, nemam više s kim slaviti rođendane. Teško mi je, srce mi puca.”

Ovaj susret i razgovor usjekao mi se u pamćenju i još više učvrstio moj stav da pokušam zajedno sa svojim sugrađanima nešto promijeniti. Ovo je samo dio odgovora na vaša pitanja zašto sam se kandidirao za gradonačelnika. Dosta mi je bilo priče – teška su vremena, to se teško može zaustaviti. Svakom zlu se može stati na kraj pa tako i ovom demografskom zlu, samo se protiv tog zla moramo boriti svi zajedno jer grad bez ljudi, bez djece, je grad bez budućnosti.

Nemojmo dozvoliti da priča o Mirku i njegovoj djeci bude naša sadašnjost i budućnost. Upregnimo se svi da se to zaustavi, da naši sugrađani ne prolaze takvu moru. Snage, volje i znanja imamo, napisao je Mlinarević

Kandidatura uspješnog poduzetnika u Osijeku izazvala ogroman interes, evo što kažu birači

Uspješnom osječkom poduzetniku dojadilo gledati propast, ide u utrku za gradonačelnika: Kako će meni biti dobro, ako je Osječanima loše

Najnovije

Još iz rubrike