0.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U dubrovačkoj bolnici se preko reda cijepili i djelatnici policije? Iz sindikata...

U dubrovačkoj bolnici se preko reda cijepili i djelatnici policije? Iz sindikata poručuju: Imamo više anonimnih prijava

Držali su se, kažu, protokola, ali imali su spremnu i rezervnu listu. Traje i inspekcija ministarstva u zdravstvenim ustanovama zbog rasplitanja prozivanja za cijepljenje preko reda.

U školskim dvoranama Čakovca, Murskog Središća i Preloga počela je druga faza cijepljenja. 1100 osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika danas je dobilo svoju prvu dozu. ”Ujutro sam vidio tu, pa sam primjetio da su dolazili i oni koji se nisu predbilježili”, rekao je Josip.

Akcija se nastavlja sljedeći vikend. Očekuje se 2200 doza. ”Do danas imamo preko 14 tisuća registriranih za cijepljenje u idućim tjednima”, izjavila je Marina Payerl Pal, ravnateljica ZZJZ-a Međimurske županije.

Što se radilo s viškom cjepiva u bolnicama i ordinacijama – češlja inspekcija Ministarstva zdravstva. Provjeravat će i slučaj ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića koji je cijepio članove svoje obitelji. Na pozive ne odgovara.

Iz reosrnog ministarstva kažu kako je 165 ustanova poslalo podatke o cijepljenjima, a tijekom idućeg tjedna bit će jasnije ima li traga nepravilnostima. Odluku će donositi povjerenstvo, a uključit će se i liječnička komora koja danas nema komentara. Zato iz udruge bolničkih liječnika kažu – ovo se ne bi događalo da se jasno zna što se radi s viškom.

”U tom slučaju bi ste mogli točno uprijeti prstom i reći da – ova osoba je napravila ispravnu stvar, ova osoba je napravila mimo pravilnika. U slučaju kada nemate zapravo definirano od strane države kamo ćete s tim viškom jasno da se stvara situacija gdje može biti nekakve zlouporabe pod navodnicima”, istaknula je Ivana Šmit iz HUBOL-a.

Da su se u dubrovačkoj bolnici cijepili i djelatnici policije, tvrde iz sindikata policijskih službenika. Kažu da su dobili više anonimnih prijava. ”Rukovoditelji koji sjede u toplim uredima, nemaju doticaja s građanima, znači ne primjenjuju policijske poslove i ovlasti i nisu izloženi kao policajci na terenu”, napomenuo je Mario Puškarić iz sindikata policijskih službenika. One koji čekaju više ništa ne čudi.

”Bilo bi čudno da je sve ok”, rekao je Mario iz Zagreba.

Druga faza cijepljenja nastavlja se idući tjedan kada nam dolazi najviše doza AstraZenece – više od 52 tisuće. Stiže nam i oko 23 tisuće doza Pfizera i više od 16 tisuća doza Moderne. Kada će krenuti treća faza, odnosno na red doći mlađi od 65 i oni koji nisu kronični bolesnici – teško je predvidjeti, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike