24.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Na Banovini otkrivene tri nove rupe u tlu, Crveni križ primio 25...

Na Banovini otkrivene tri nove rupe u tlu, Crveni križ primio 25 tisuća zahtjeva za pomoć

Hrvatski Crveni križ završio je s prikupljanjem zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći. Do sada je pristiglo oko 25.000 zahtjeva, a konačna brojka definirat će se sljedećih par dana kada pristignu svi zahtjevi poslani putem pošte. Nakon što se utvrdi točan broj zahtjeva definirat će se i točan iznos pojedinačne novčane pomoći.

Riječ je o financijskim sredstvima doniranim od strane građana putem Apela i donatorskog telefona. Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 18.2.2021. godine uplaćeno je 70.354 donacija u ukupnom iznosu od 48.029.326,97 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 96.108 poziva u vrijednosti od 600.675,00 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu, ističu iz Hrvatskog Crvenog križa dodajući kako se zahtjevi od prvog dana obrađuju te će se u vrlo kratkom roku moći pristupiti isplati novčane pomoći.

Inače, iz Stožera za sanaciju posljedica potresa objavili su kako je do sada prikupljeno 369 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođenom potresom: 336 u Sisačko-moslavačkoj županiji, devet u Zagrebačkoj te 24 u Karlovačkoj županiji dok je na električnu energiju priključeno ukupno 1787 mobilnih jedinica.

Također, nakon duže vremena evidentirane su tri nove urušne vrtače u mjestu Borojevići koje su iz sigurnosnih razloga obilježene trakom „stop policija“. Sada ih je ukupno 94 na pdoručju Mečenčana i Borojevića, a nastale su nakon potresa 29. prosinca, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike