10.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Матични уред Карловац: Nije samo Vukovar u Srbiji - i čovjeku rođenom...

Матични уред Карловац: Nije samo Vukovar u Srbiji – i čovjeku rođenom u Karlovcu 1992. tvrde da je grad bio u Srbiji

Čini se kako nije naodmet da prije čitanja ovog teksta svi provjerite svoje rodne listove! Naime, nakon što su mediji objavili priču o Zagrepčaninu rođenom u Vukovaru, kojem je matični ured u općini Trešnjevka izdao rodni list na kojem piše da je rođen u Vukovaru u Republici Srbiji, Kaportalu se javio Karlovčanin koji je doživio to isto i to s Karlovcem.

Sugovornik Kaportala kaže da je rodni list trebao još 2016. godine i nije mogao vjerovati kada je ugledao što na njemu piše. Da stvar bude još nezgodnija, rođen je u veljači 1992. godine u jeku Domovinskog rata, ali je svejedno u karlovačkom matičnom uredu dobio dokument koji poručuje da je rođen u Karlovcu u Republici Srbiji!

Žalio se nije, dijelom iz rezigniranosti, a dijelom zato što je za razliku od osobe iz Zagreba koja je imala i problema, svoje uspio obaviti.

– Nisam se žalio, šta da radim s budalama – kaže Kaportalu, dodajući da je na to ipak utjecala i činjenica da je rodni list u njegovom slučaju bio prihvaćen pri prijavi na Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Jesu li možda i oni previdjeli što na njemu piše, ili su jednostavno prešli preko toga, jer se matičnim uredima takve greške često događaju? Tko zna.

U Zagrebu su ogorčenom građaninu mirno rekli da se greške događaju i da se kolegica zabunila, a slati upit u karlovački matični ured pet godina nakon njihove “greške i zabune” možda bi bilo suvišno.

No, u svakom slučaju, možda nije naodmet da zaista provjerite dokumente iz hrvatskih matičnih ureda, jer možda ste i vi zapravo rođeni u Srbiji, ili barem, recimo, Urugvaju, piše Kaportal.

Muškarcu na rodnom listu upisali da je Vukovar u Srbiji: Supruga mi je skoro šlagiralo!

Najnovije

Još iz rubrike