7.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sudac Mihael Kovačić sve je priznao Uskoku, na tajnim je snimkama i...

Sudac Mihael Kovačić sve je priznao Uskoku, na tajnim je snimkama i Kujundžićeva žena

Prilično velik broj inkriminacija stavlja se na teret sucu Mihaelu Kovačiću. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list kako ovaj sudac, prvookrivljeni u najnovijem USKOK-ovom predmetu zbog korupcije u stečajnim postupcima, na ispitivanju je priznao sva djela koja mu se stavljaju na teret.

To je i razlog zbog kojeg USKOK za njega, za razliku od ostalih troje okrivljenika, njegove bivše suradnice Aleksandre Mažić, i dvoje stečajnih upravitelja, Branka i Ive Petanjek, nije tražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. USKOK je za Kovačića premda je on prvookrivljeni, tražio istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage i prihvatio.

Ovo priznanje dano pred USKOK-ovim kamerama dokaz je prema Zakonu o kaznenom postupku, te može jasno ukazivati u kojem bi se smjeru mogao razvijati ovaj predmet u budućnosti, odnosno, moguće je da ovakvo stanje spisa potakne i ostale okrivljenike da priznaju djelo.

Istraga je, kako doznaje Telegram slučajno zahvatila i suprugu smijenjenog ministra zdravstva, Tatjanu Kujundžić. Kako piše Telegram, USKOK je prošle godine u rujnu, istražujući suca Mihaela Kovačića sa zagrebačkog Trgovačkog suda, tajno snimio razgovor između Tatjane Kujundžić i likvidatora njene tvrtke Zidni vrt d.o.o., Jure Marušića.

Dogovarali su kako da, ovaj tjedan uhićeni stečajni sudac Kovačić, predmet njene tvrtke obradi preko reda, prenose 24sata.

Kako je sudac Kovačić stvorio stečajnu ‘La Famiglia’ hobotnicu: Nemaš pojma kakve sve on ideje ima…

Policija objavila detalje o uhićenju suca i 12 osoba u aferi izvlačenja novca

Zanimljivo, uhićeni sudac prije 20 dana zatražio je razrješenje, evo što o tome kaže šef DSV-a

U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda, osumnjičeno nekoliko stečajnih upravitelja, šteta oko 30 milijuna kuna

Najnovije

Još iz rubrike