-1.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Penava povodom kupnje zemljišta na trasi buduće obilaznice: Ta "povlašena" informacija javna...

Penava povodom kupnje zemljišta na trasi buduće obilaznice: Ta “povlašena” informacija javna je 19 godina

Poslije teksta objavljenome na portalu Telegram, u kojem se navodi kako je 2019. godine Ante Penava, otac gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, kupio zemljište od druge osobe na trasi buduće obilaznice Vukovara oglasio se i prozvani Penava s navodom „Vukovarci se bore, a Vukovar raste – klevetnicima usprkos!“.

U priopćenju za javnost na ovu temu Penava navodi kako zna „da će nam Zagreb slati svoje kandidate i ‘upravitelje’ te da i dalje neće ispunjavati svoja obećanja prema Vukovaru i na to smo navikli, ali i da su danas ipak pretjerali u svojim pokušajima da diskreditiraju ne mene, nego moju obitelj. A to je i od njih – previše“.

– U tekstu se navodi da sam iskoristio “povlaštenu” informaciju iako je trasa obilaznice ucrtana još davne 2002. godine i javno je dostupan podatak u prostorno-planskoj dokumentaciji Vukovarsko-srijemske županije, ali i Grada Vukovara. Dakle najmanje je 19 godina ta “povlaštena” informacija javno dostupna i jednako toliko dugo se po pitanju izgradnje te obilaznice, koja je državni projekt, nismo pomaknuli s mrtve točke, a s obzirom na dinamiku ovog projekta, izgledno je da se neće realizirati niti sljedećih 19 godina, rekao je Penava.

Dalje pojašnjava kako se od 2002. godine, kada je ucrtana obilaznica, pa do danas promijenilo čak pet vlasnika tog zemljišta, ali i da je jedino on imao “povlaštenu” informaciju koja je, kako navodi, najmanje 19 godina javno dostupna svakom građaninu ove zemlje.

– Jedini i pravi razlog ovog medijskog linča je pokušaj diskreditacije mene osobno, a sve zbog spoznaje o velikoj podršci i povjerenju građana grada Vukovara, ističe Penava, prenosi Večernji.

Peović tvitala o Penavinom ocu, sad očekuje presicu o velikosrpskoj agresiji

Najnovije

Još iz rubrike