2.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Botanički vrt u Zagrebu naplaćivat će ulaznice

Botanički vrt u Zagrebu naplaćivat će ulaznice

Botanički vrt PMF-a u Zagrebu uvodi ulaznice, a razlog je zaustavljeni očekivani dotok novca zbog pandemije koronavirusa.

“Zbog pandemije koronavirusa zaustavljen je očekivani dotok novca kojim bismo restaurirali naše stare građevine; smanjio se broj domaćih i stranih posjeta, usporili su se planovi i započeti radovi revitalizacije Vrta, Potresi su dodatno oslabili našu staru, lijepu (i oronulu) arhitekturu, ostavljajući ipak nadu da će se Vrt sljedećih godina, kao i čitavo povijesno središte grada, sustavno obnavljati, a Zagreb razviti u još ljepšu metropolu, kako je to bilo i nakon Velikog potresa 1880.”, piše na službenoj stranici Botaničkog vrta.

“Slijedom svih nedaća koje su nas sustigle, dugova koje moramo namiriti te nemalih popravaka i obnova koje nam slijede, uz suglasnost i odobrenje svih nadležnih od ove sezone uvodimo skromnu naplatu ulaza u Vrt”, navode.

Redovita cijena ulaznica koštat će 10 kuna, a ulaznica za učenike, studente i umirovljenike iznosit će 5 kuna. Oni koji redovito dolaze u Vrt mogu kupiti i sezonsku ulaznicu u iznosu od 150 do 300 kuna. Sezonska ulaznica za učenike, studente i umirovljenike naplaćivat će se 150 kn, a za ostale odrasle osobe cijena sezonske ulaznice iznosit će 300 kn.

“Vrt ćemo otvoriti prvom prilikom već u ožujku, čim nam stigne proljetno vrijeme, i – ovisno o epidemiološkoj situaciji – držati otvorenim do kasno ujesen”, navodi se u obavijesti na službenoj stranici Botaničko vrta, prenosi N1.

Cjenik ulaznica i svih usluga koje nudi Vrt dostupan je OVDJE.

Najnovije

Još iz rubrike