Beroš o nedostatku reda oko cijepljenja: Red se može stvoriti kad se kupuje sir

Upitan je li točna izjava predsjednika Milanovića, da se red za cijepljenje ne može uvesti, kad reda nema i da je Hrvatska primjer nepravilnosti na Balkanu, Beroš je rekao:

“Red se može napraviti kad se kupuju sir i vrhnje, ali takvog reda kad je cijepljenje u pitanju ne može biti. HZJZ je naveo čak sedam prioritetnih skupina, po njima se mora stvoriti red. Taj plan je nastao kad se nisu znale količine niti koliko traje cjepivo. Nije se znalo da će nastajati viškovi. Ministarstvo nije niti planiralo niti organiziralo cijepljenje, ali ga nadgleda. Ako uočimo nepravilnosti, naš zadatak je da reagiramo i mi smo to i napravili. Masovno cijepljenje se organizira po prvi put i mnoge elemente nismo mogli predvidjeti.”

Beroš je komentirao izjavu predsjednika Zorana Milanovića, da bi cjepivo kupio i od čečenske mafije.

“Teško je to komentirati. Postoji procedura o kojoj je puno puta sve rečeno. Naravno da kad se pojave problemi, gledaju se i druge mogućnosti. Mi ćemo razgovarati s onima koji proizvode cjepiva. Njegova je izjava sigurno bila figurativna. Zadatak Vlade je na legalni način građanima omogućiti nabavu cjepiva. Kad razmišljamo o opcijama one trebaju biti legalne i transparentne”, rekao je Beroš, prenosi N1.

Horvat: Bilo je zanimljivih detalja u Milanovićevom mandatu i sigurno će ih biti još

Share This Article