-3.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ravnatelj HZZO-a ispričao se zbog seksističke izjave o ženama

Ravnatelj HZZO-a ispričao se zbog seksističke izjave o ženama

Ravnatelj HZZO-a, Lucian Vukelić, ispričao se zbog svoje izjave o ženama u emisiji HRT-a, prenosi N1.

“U sinoćnjoj emisiji „Otvoreno“ na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava”, napisao je Vukelić u službenom priopćenju.

Podsjetimo, Vukelić je, gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno u srijedu navečer u jednom je trenutku izjavio: “Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci.”

Najnovije

Još iz rubrike