8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mamić: Milanović je prvu godinu mandata proveo u izvanrednom stanju

Mamić: Milanović je prvu godinu mandata proveo u izvanrednom stanju

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je u N1 Studiju uživo i komentirala godinu dana mandata predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Mamić je napomenula kako treba biti pošten i reći da je Milanović prvu godinu mandata proveo u jednoj vrsti izvanrednog stanja.

“Nedugo nakon stupanja na vlast, krenula je covid-kriza. Činjenica je da predsjednik nije mogao pokazati kakav će predsjednik biti ako se ikad vratimo u normalno. U svakoj krizi se puno lakše posvađati i ići u vrijeđanje ad hominem. Komunikacijski gledano ne možete reći tko je u pravu, jer svatko čuje ono što njemu odgovara. Nema sado bez mazo. Ako druga strana ne prihvati svađu, svađa će sama po sebi nestati. Treba ipak malo priznanja odati da se u takvim novonastalim uvjetima snalaze (predsjednik i premijer, op.a.)”, kazala je Mamić.

Upitana smatra li da je činom odlikovanja generala HVO-a na kninskoj tvrđavi Milanović otišao udesno, Mamić je kazala kako ne bi rekla da njega to vuče na stranu desnice.

“Mislim da je predsjednik time iskazao dužno poštovanje onima koji su branili Hrvatsku. Hrvatska se duboko branila i na teritoriju Bosne i Hercegovine. Zar hrvatska ljevica ne poštuje činjenicu da se Hrvatska branila u BiH”, pita se Mamić.

Spomenula je i njegov odnos prema obilježjima HOS-a, što ga, po njenom mišljenju, svrstava daleko od bilo kakve desnice.

“On je predsjednik s karakterom i ponaša se onako kako on misli da je najbolje u određenom kontekstu”, rekla je Mamić.

Mamić istiće kako odnos premijera i predsjednika ima dva potpuno suprotna aspekta.

“Činjenica je da njih dvojica imaju potpuno isti background. Oni su istog obrazovanja, obojica su pravnici i obojica su bili diplomati. Potpuno je normalno da kad imate visok stupanj preklapanja imate visoku bazu za potencijalne sukobe. Ja ću se teško uplesti u neki sukob s epidemiologom, jer o tome malo toga znam. Dok predsjednik i premijer smatraju da imaju podjednako znanje o istim temama”, kazala je Mamić.

Ipak, Mamić hvali činjenicu što je predsjednik podržavao sve odluke Vlade kad je pandemija tek krenula.

“Dok je sve skupa bilo u fazi da nismo znali što će biti, predsjednik je hvalio poteze Vlade. U ovakvom jedinstvenom vremenu mislim da su obojica pokazala političku zrelost suradnjom kad je cijela nacija bila zbunjena”, ističe.

Komentirajući cijepljenje majke ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, Mamić smatra da smo u cijelu kampanju oko cijepljenja ušli s potpuno krivom premisom.

“U prvom trenutku bilo je da će cjepiva biti za sve, ali smo u jednom trenutku shvatili da cjepiva nema dovoljno. I dalje se provodi kampanja za cijepljenje, a mi cjepiva nemamo dovoljno”, kaže Mamić.

Cijepljenje majke Alemke Markotić Mamić smatra isključivo komunikacijskim propustom.

“Ona je trebala najaviti da će cijepiti svoju majku. Ja bih rekla da doktorica Markotić, zbog prirode posla koji obavlja, ipak ne spada u skupinu privilegirano cijepljenih. Mi smo iz situacije u kojoj se pretpostavljalo da će biti cjepiva, ali da se ljudi neće htjeti cijepiti, došli u situaciju gdje neće biti dovoljno cjepiva”, rekla je Mamić.

Milanović se riješio parne postaje i faksa, kupio kosilicu i TV, uštedio na struji i vodi

Horvat: Bilo je zanimljivih detalja u Milanovićevom mandatu i sigurno će ih biti još

Najnovije

Još iz rubrike