11.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda, osumnjičeno nekoliko stečajnih upravitelja,...

U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda, osumnjičeno nekoliko stečajnih upravitelja, šteta oko 30 milijuna kuna

USKOK i policija su priveli stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima, prenose 24sata.

U ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno doznaje Jutarnji List.

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, među uhićenima je Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda koji se bavi stečajevima. Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i nekoliko stečajnih upravitelja, Branko P. i Iva. P. Prema onome što je za sada poznato, sumnjiče se da su s računa stečajnih dužnika podizali novac koji su zatim koristili za privatne svrhe.

Kako bi prikrili što rade, koristili su fiktivne fakture, a prema neslužbenim informacijama, pričinjena je šteta oko 30 milijuna kuna.

O svemu se oglasila i policija.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su u stečajnim postupcima počinili više kaznenih djela. U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava, u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku, dok će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu. Tada ćemo izvijestiti o više detalja”, stoji u priopćenju MUP-a. USKOK je objavio kako može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike