-1.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tko je stečajni sudac uhićen u velikoj akciji USKOK-a, imao i ilegalno...

Tko je stečajni sudac uhićen u velikoj akciji USKOK-a, imao i ilegalno oružje

USKOK je objavio da je akcija rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Također, sumnja se da su počinjene malverzacije od nekoliko desetaka milijuna kuna.

Među uhićenima je i stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mihael Kovačić zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima.

O sucu Kovačiću se već pisalo 2015. godine kad ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice, pišu 24 sata.

Policija je tog petka 2015. dobila dojavu o pucnjavi u naseljenom mjestu. Zaustavili su suca Kovačića koji je odlazio iz svoje vikendice. Priznao je policajcima da je pucao i predao im je dva pištolja HS 2000 koje je imao kod sebe.

Jedan od njih imao je ilegalno. Kovačić je strastveni lovac i istoga je dana predao policiji još četiri puške, revolver i streljivo registrirano na njegovo ime.

Rekao je da je pucao, ali na sigurnom mjestu.

“Upucavao sam oružje, to je lovačka praksa. Moja vikendica je udaljena 300 metara od najbližih kuća. Predao sam policiji oružje, među njima i pištolj koji sam taj dan dobio od poznanika na provjeru. Znanac iz viđenja kojem ne znam ime, ponudio mi je pištolj za kupnju tog jutra u kafiću. Išao sam ga isprobati”, rekao je tada sudac Kovačić.

Malo mu je to, kako kaže, bilo sumnjivo. No policija ga je demantirala.

“U trenutku kad počne postupanje policije, dobrovoljna predaja oružja više se ne shvaća kao predaja oružja u sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedije’, bio je odgovor policije.

U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda, osumnjičeno nekoliko stečajnih upravitelja, šteta oko 30 milijuna kuna

Najnovije

Još iz rubrike