Sud ukinuo presudu fatalnoj Suniti (22) za ubojstvo poznatog Mostarca: Bili smo zaljubljeni

Foto: Avaz

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (22) iz Travnika, bivša miss Hercegovine nepravomoćno osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55).

Predmet je vraćen Kantonalnom sudu na ponovni postupak, a doneseno je i rješenje o produženju pritvora za Hindić.

Tako je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti, javlja Dnevni Avaz.

Hindić se, zapravo, prema optužnici teretila da je Ivankovića usmrtila s predumišljajem iz pištolja CZ 7, 65, dok je u presudi izneseno da je ubojstvo počinjeno iz nehaja.

Odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa Sunitu Hindić kratko je kazala da je dobila rješenje o produženju pritvora, ali ne i odluku Vrhovnog suda e nije mogla iznositi detalje.

Hindić je 20. siječnja, kada se na Vrhovnom sudu razmatrala žalba, kazala da nije imala namjeru ubiti Ivankovića.

– Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana. On me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U ožujku sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani pobačaj zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim – rekla je ona tada.

Hindić, poznata kao „fatalna Sunita“ je ubila Ivankovića 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara.

Prošlog mjeseca je Kantonalnom sudu Mostar uputila zahtjev kojim je tražila dozvolu za vjenčanje s njenim, kako je navela, izvanbračnim mužem, Feridom Suljovićem Ćićom.

Iz Suda su Hindić uputili na Upravu KPZ-a, no, kako je u međuvremenu Suljović iz mostarskog prebačen u zenički zatvor dodatni zahtjev za sklapanje braka je izostao, piše Avaz, prenosi Jutranji.

Share This Article