7.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Škorina sestra ide na HDZ-ovog Anušića: Projekte treba vidjeti uživo, ne samo...

Škorina sestra ide na HDZ-ovog Anušića: Projekte treba vidjeti uživo, ne samo na papiru

Možda za gradonačelnicu Osijeka. A možda ipak za prvu ženu Našica. Nagađa se već neko vrijeme hoće li se i za koju poziciju na lokalnim izborima kandidirati Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Domovinskog pokreta i članica predsjedništva te stranke, piše Večernji list.

Ni jedno ni drugo, kazala je Večernjem danas, ona na gradove neće. Ali sestra Miroslava Škore naći će se zato na listi onih koje će birači moći zaokružiti kao svoj izbor za osječko-baranjskog župana, odnosno županicu.

Kako to, pitali su je iz Večernjeg.

– Odlučila sam se jer mislim da treba djelovati. Treba napokon mijenjati stvari koje očigledno ne funkcioniraju posljednjih dvadeset godina, a projekte treba vidjeti uživo, ne samo na papiru – pojasnila je Vesna Vučemilović, kojoj će jedan od glavnih protivnika biti Ivan Anušić.

Potpredsjednik HDZ-a i trenutačni župan potvrdio je da će u utrku za još jedan mandat na čelu Osječko-baranjske županije, tradicionalno sklonije desnijim opcijama. Prije njega, podsjetimo, županiju je u dva mandata vodio Vladimir Šišljagić, koji je 2017. i treći put pokušao postati župan. Nije mu to tad, zbog Anušića, uspjelo, a ove je godine objavio da županiju pokušati osvojiti više neće, sad želi gradonačelničku poziciju u Osijeku.

SDP se za svog kandidata još nije odlučio, barem tako kažu u stranci, u kojoj ne isključuju mogućnost da bi to ponovno mogao biti Domagoj Hajduković. Da će dati sve od sebe da pobijedi protukandidate, kaže, pak, Vesna Vučemilović, čiju će službenu kandidaturu Domovinski pokret objaviti za nekoliko dana. Objavili su, podsjetimo, da će njihov čovjek za potencijalno prvo mjesto Sisačko-moslavačke županije biti Damir Markuš, kao i da će podržati donedavnog HDZ-ovca i trenutačnog dožupana Josipa Dabru za čelno mjesto Vukovarsko-srijemske županije. Sam Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, danas je gostujući na N1 televiziji, na pitanje hoće li biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, odgovorio da je sve moguće, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike