4.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Korona uzrokovala novi kaos u svjetskom rukometu: Je li moguće da svi...

Korona uzrokovala novi kaos u svjetskom rukometu: Je li moguće da svi stignu u Hrvatsku?

Otkazan je olimpijski kvalifikacijski rukometni turnir koji se trebao održati u Norveškoj i Međunarodna rukometna federacija (IHF) traži novog organizatora turnira.

Turnir, na kojem će nastupiti reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje, trebao se održati od 12. do 14. ožujka u Trondheimu, ali zbog strožih mjera norveških vlasti zbog pandemije koronavirusa otkazan je, navodi se u priopćenju Norveškog rukometnog saveza.

Druga dva olimpijska kvalifikacijska turnira održavaju se u Francuskoj u Montpellieru, i na njemu nastupa Hrvatska, i u Njemačkoj u Berlinu. Osim Hrvatske i domaćina Francuske u Montpellieru su još Tunis i Portugal, dok će se za kartu za Tokio u Berlinu boriti Njemačka, Slovenija, Švedska i Alžir.

Dvije najbolje momčadi s tri turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju.

Koronavirus je poremetio brojne sportske događaje, a mogao bi i kvalifikacijski turnir na kojem igra Hrvatska. Naime, francuske vlasti zabranile su Tunižanima ulazak u zemlju dok se ne smiri pandemija pa postoji mogućnost da se turnir preseli van Francuske i domaćin postane netko drugi.

Nije isključena ni opcija da Hrvatska postane domaćin turnir, no trenutno nema nikakvih informacija od IHF-a oko skupine koja se igra u Montpellieru.

Hrvatska je na zadnjem SP-u završila kao 15., a popravak dojma traži baš na olimpijskom turniru gdje se nada plasmanu u Japan, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike