-1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Joško Klisović predstavio planove za Zagreb, postane li gradonačelnik

Joško Klisović predstavio planove za Zagreb, postane li gradonačelnik

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u utorak nakon sjednice Predsjedništva stranke kako je to tijelo podržalo prijedlog da kandidat za gradonačelnika Zagreba bude Joško Klisović za kojeg vjeruje da će pobijediti na izborima i “osloboditi Zagreb okova korupcije i klijentelizma”. Joško Klisović danas je predstavio svoj program.

‘Predsjedništvo je jednoglasno podržalo odluku povjerenika u Gradu Zagrebu da za kandidata na lokalnim izborima predložimo i podržimo Joška Klisovića. On je čovjek s 30 godina iskustva u privatnom i javnom sektoru, čovjek stručnosti, strpljenja, mirnoće, znanja, iskustva i drago mi je da ga imamo za kandidata, a nakon 16. svibnja ove godine i za gradonačelnika Zagreba”, rekao je šef SDP-a Peđa Grbin novinarima nakon sjednice.

Danas je Joško Klisović predstavio što će napraviti ako postane gradonačelnik Zagreba.

“Da visoke prakse upravljanja uvedemo i u naš grad koji će postati konačno metropola, a nenajzapušteniji glavni grad EU-a. To hoću i moram promijeniti. Tu me možte držati za riječ”, kazao je Klisović napočetku obraćanja medijima. “Idemo u direktnu borbu protiv korupcije, da ga vratimo građanima”, dodao je.

“Moj prioritet će bit obnova i razvoj grada. Također, briga i razvoj ljudskog potencijala grada koji je ogroman. Rekonstrukcija, reforma i reogranizacija Gradske uprave i Holdinga radi kvalitetnijh, bržih, dostupniji i učinkovitijih usluga našim građanima. Cijeli grad vapi za rekontrukcijom”, kazao je.

Radit će se na poboljšanju željeznice u gradu, ali i sporta, kazao je. Promet će također biti jedan od prioriteta. “Regulacija prometa, semafori i sve ostalo, kako bi gužve bile što manje”, kazao je.

“Uskladit ćemo radno vrijeme vrtića, optimizirati mrežu vrtića, ako treba subvencionirat ćemo velike tvrtke koje imaju puno zaposlenika da kod sebe otvore vrtiće i tako rasterete gradske vrtiće”, kazao je te dodao da neće zaboraviti ni starije.

“Osigurat ćemo dovoljno mjesta u domovima za starije. Ulagat ćemo u ljdski potencijal Grada”, istaknuo je.

“Do pobjede!”, zaključio je Klisović predstavljanje svog programa.

Javnost ga baš i ne poznaje. Kako to komentira? “Oni koji su pratili moj rad, u svakom segmentu mog posla – tu je bilo jako puno poduzetnika. Ja sam bio jedini dužnosnik koji je tražio da ga ocijene korisnici, dakle poduzetnici. A imam tri mjeseca da se predstavim ostalim građanima”, kazao je.

Plan mu je da prođe sve gradske četvrti. “Bit ću gradonačelnik koji će sustavno urediti da sve rupe budu pokrpane.”

Odakle novac, zanimalo je novinare. “Postoji gradski proračun, postoje EU fondovi, razvojni krediti”, kazao je te dodao da postoji i financiranje od strane samih građana. “Građani sda nemaju povjerenja u Gradsku upravu, u Holding, a to je nešto na čemu ću raditi”, kazao je.

“Povjerenje se teško uspostavlja i brzo se gubi. To svi znamo, ali bez povjerenja građana je teško voditi. Možete ga voditi autoritativno, ali ne demokratski”, kazao je. Istaknuo je da je veliki problem Zagreba i minus u proračunu: “Veliki minus u gradskom proračunu, neplaćenih obaveza, još puno obaveza koje dolaze na naplatu. To je veliki problem”, kazao je. Kako će ga riješiti, pitali su novinari.

“Kreativnim načinima financiranja, racionalizacijom rada, uvođenjem novih tehnologija, saniranjem gradskih infrastrukturnih projekata koji proizvod gubitke, a prije svega ćemo do novaca doći obračunom s korupcijom”, kazao je Klisović.

Komentirao je i Mirelu Holy koja je kazala da se “dotepenci” cijepe u Zagrebu. “Mirela Holy je osoba koja je u timu zadužena za kreativne industrije i zeleni grad. I sudjeluje u izradi našeg programa u tom segmentu jer je u tome stručna i dokazana. Pitanje koje je otvorla neki dan bio je krivi izbor riječi – “dotepenec u Zagrebu ima pejorativno značenje. No koliko sam shvatio, ona je željela upozoriti da neki ljudi izvan Zagreba saznaju da u jednoj bočici koja je otvoren nedavno ima još dva sata da se može upotrijebiti cjepivo, da dobiju informaciju i odu i cijepe se. Kako je to moguće? To su neka vrsta padobranaca, nee dotepenaca. Kako je ot moguće? Ali ja bih ovdje otvorio neko drugo pitanje – a to je kako je moguće da građani Zagreba budu zadnji u rasporedu cijepljenja u odnosu na grđaane durigh gradova?”, kazao je Klisović, prenosi N1.

I službeno, Joško Klisović kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba

Najnovije

Još iz rubrike