11.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Afera Vjetroelektrane: Ako bude prihvaćena, ovo će biti jedna od najvećih plaćenih...

Afera Vjetroelektrane: Ako bude prihvaćena, ovo će biti jedna od najvećih plaćenih jamčevina u Hrvatskoj

Obrane glavnih aktera u slučaju “Vjetroelektrane”, Milenka Bašića i Dragana Stipića, za njihovo puštanje na obranu sa slobode ponudili su jamčevinu od ukupno 20 milijuna kuna.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ju je prihvatio, odluka nije pravomoćna, a USKOK je najavio žalbu. Na sudu ne znaju kako su osumnjičenici prešli granicu s BiH nakon čega su se samoinicijativno prijavili u zatvor u Remetincu.

Stranke imaju pravo žalbe, a o odluci, odnosno o rješenju suca istrage, odlučuje izvanraspravno vijeće, piše RTL.

“Ukoliko ono isto prihvati ponuđeno jamstvo onda okrivljenici moraju položiti novac na račun suda. što se tiče nekretnina koje su ponuđene i prihvaćene u jamstvu na njih se mora upisati hipoteka”, rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda.

Ako bude prihvaćena, ovo će biti jedna od najvećih plaćenih jamčevina u Hrvatskoj. Među rekorderima su Milan Bandić s uplaćenih 15 milijuna kuna te ona bivšeg premijera Ive Sanadera od 12 i pol milijuna kuna.

12 milijuna kuna u mjenicama i gotovini dao je poduzetnik Davor Patafta iz Varaždina, a Petar Pripuz gotovo osam milijuna kuna. To inače, nije ni blizu jamčevini koju je u Srbiji morao platiti poduzetnik Miroslav Mišković – 12 milijuna eura, što je oko 90 milijuna kuna, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike