12.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ugostitelj: Jučer smo imali pet posto prometa u odnosu na isti dan...

Ugostitelj: Jučer smo imali pet posto prometa u odnosu na isti dan prošle godine

Ugostitelj Dražen Biljan danas je u HRT-ovoj emisiji U mreži Prvog rekao da je ublažavanjem mjera konačno ispravljena nepravda prema ugostiteljima.

Jučer je, otkrio je Biljan, oko trećina zagrebačkih ugostitelja otvorilo svoje kafiće.

“Pravi podatak će biti kad Porezna uprava iznese izvještaj na tjednoj bazi koliko je uređaja pokrenuto”, dodao je.

Biljan je rekao da su u hrvatskom gospodarstvu konstantni primjeri neujednačenih kriterija što je frustrirajuće za ugostitelje.

“Ispravljanje nepravde nastupilo je nakon 100 dana, primat u kavi za van uzele su druge djelatnosti. Našem sektoru nametenut je i trgovački dio poslovanja, naša primarna zadaća je ugostiti građane u našim objektima. Mi tu stvarno nemamo matematičke računice”, rekao je Biljan.

“Postotak prometa je do 5 posto u odnosu na 15. veljače prošle godine, to je poražavajući podatak”, dodao je.

Trener u fitness centru Ivan Vukas rekao je da je odaziv u teretanama u ponedjeljak bio dobar, ali ističe da će trebati vremena da se daju ozbiljnije usporedbe. Naglasio je kako su se i prije držali propisanih mjera.

Državni tajnik ministarstva rada Dragan Jelić rekao je da je blago popuštanje dobar put.

“Ako budu dalje padali brojevi, znači da smo epidemiju uspjeli zadržati u normalnim uvjetima. Nismo očekivali da će netko tko otvori 15. veljače odmah moći zaraditi za plaće svojih konobara ili trenera, zato vladine mjere ostaju nepromijenjene i za veljaču, bez obzira koliko zarade otvaranjem. Ministar Marić je rekao da obročne fiksne mjere za veljaču ostaju nepromijenjene, svi koji su zatvoreni i imaju pad veći od 60 posto, moći će ih dobiti, poručio je Jelić za HRT, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike