Povijesna cijena: Bitcoin dosegnuo čak 50.000 dolara

Foto: Unsplash

Streloviti rast cijene bitcoina koji je započeo krajem prošle godine i dalje ne pokazuje naznake popuštanja. Sredinom prosinca najpopularnija je svjetska kriptovaluta vrijedila 20, za Božić 25, a već u prvim satima 2021. godine 30 tisuća američkih dolara. Rast je nastavljen i u narednim danima, pa je 8. siječnja premašeno 40.000 dolara, piše bug.hr.

Potom je došlo do manjeg usporavanja, no potezi Elona Muska i Tesle pomogli su u tome da se vrijednost bitcoina više ne spusti ispod posljednje “okrugle” razine. Nastavak potražnje od strane privatnih, ali bitnije, i institucionalnih investitora, kao i sve više najava o tome da će bitcoin biti prihvaćen kao službeno sredstvo plaćanja kod bankarskih i kartičarskih kuća, nastavili su gurati cijene bitcoina u nebo.

Tako je danas tijekom dana bitcoin prvi puta u povijesti dostigao do sada neslućenu razinu – njegova cijena premašila je 50.000 američkih dolara, odnosno oko 312.000 kuna. Doduše, ovaj prelazak velike psihološke granice trajao je kratko pa su tek rijetki sretnici (ovisno i o burzi na kojoj trguju) uspjeli prodati svoje bitcoine za više od 50.000 dolara.

Isto tako, neki su ga na tim razinama i kupili. Sudbina njihovog ulaganja je neizvjesna jer se cijena bitcoina potom spustila ispod ove granica i u trenutku nastanka ove vijesti fluktuira između 49 i 50 tisuća dolara, piše bug.hr

TAGGED:
Share This Article