0.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno I službeno, Joško Klisović kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba

I službeno, Joško Klisović kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba

“Predsjedništvo je jednoglasno podržalo prijedlog da na lokalnim izborima podržimo kolegu Joška Klisovića. On je čovjek izuzetnog iskustva i drago mi je da ga imamo za kandidata, a nakon 16. svibnja ove godine i za gradonačelnika Zagreba”, rekao je Peđa Grbin.

Dodao je da nije istina da SDP ima alibi za kandidata.

”Joško Klisović će itekako imati odriješene ruke, a SDP je tu da ga podrži. Cilj nije pobjeda na izborima, nego učiniti Zagreb boljim”, rekao je.

Komentirao je i izjavu Mirele Holy o ‘dotepencima u Zagrebu’.

”Ja sam isto dotepenec, no, za razliku od nekih nisam se osjetio pogođenim tim tvitom. Mislim da je potpuno jasno da, kada ona govori o dotepencima, govori o dotepencima na HZJZ i Rebro koji su se dotepali do tih institucija kako bi iskoristile poznanstva i rodbinske veze da bi dobili nešto što im ne pripada. O takvim je dotepencima govorila Holy”, istaknuo je.

Svrnula je pažnju na ozbiljan problem i činjenicu da smo s kampanjom počeli negdje oko Božića, a Stožeru i Vladi je trebalo 50 dana da napokon donesu protokol što će se činiti s viškom cjepiva. Stožer i Vlada 50 dana nisu napravili svoj posao i osigurali da cijepljenja preko reda ne bude. Tek nakon što su mediji otkrili da postoje oni koji su iskoristili rodbinske veze i poznanstva kako bi nešto dobili preko reda, mi dobivamo jasne protokole što će se raditi s viškom cjepiva. To je ono o čemu je Holy govorila i u tome je podržavam, poručio je Grbin.

Ocijenio je da se ‘vjerojatno nije najsretnije i najspretnije izrazila, ali svatko dobronamjeran je mogao shvatiti o čemu ona govori, a to je da ne postoje jasna pravila postupanja s viškom cjepiva’. Umjesto jasnog protokola, dobili smo lov u mutnom i te dotepence, bili oni Zagrepčani, Puljani, Riječani, Osječani koji su se dotepli do „Andrije Štampara“, Rebra ili drugdje kako bi za sebe dobili nešto što im u ovom trenutku ne pripada, kazao je.

”Odluke Stožera nemaju ni glavu ni rep, a dobar dio njih sigurno ne štiti zdravlje ljudi i ne pridonosi značajno našem gospodarstvu. Zašto kockarnice mogu, a restorani ne mogu raditi? E to je politikanstvo, a ne zahtjevi županijskih stožera, Istarskog i Primorsko-goranskog koji su dokazali da se znaju nositi s ovom krizom, da smanje mjere”, komentirao je Grbin odluke Stožera.

”Politikantstvo je to što u studenom nismo zatvarali jer su se čekali određeni važni datumi za HDZ, a danas tih datuma nema, pa za time nema potrebe. A da li iza odluke da se nešto otvori, a drugo ostane zatvoreno, leži određeni interes, to je nešto o čemu se tek trebati razgovarati”, rekao je.

Kada je riječ o cijepljenju preko reda, Grbin kaže da on nema što dodati nakon što Aleksandar Maršavelski, docent s katedre za Kazneno pravo Sveučilišta u Zagrebu kaže da u tim slučajevima mogu postojati elementi kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti, piše SDP.

Najnovije

Još iz rubrike