-1.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Holy: Mi Zagrepčani smo fakat magarci. U Zagrebu su se preko reda...

Holy: Mi Zagrepčani smo fakat magarci. U Zagrebu su se preko reda cijepili razni dotepenci

Mirela Holy, bivša ministrica u Vladi Zorana Milanovića i bivša saborska zastupnica je u ponedjeljak na Twitteru komentirala cijepljenje u Hrvatskoj, a njezini ‘tvitovi’ izazvali su brojne reakcije.

Njeni pratitelji nisu ni burno toliko reagirali na izjave o cijepljenju koliko na njene izjave o ljudima koji su doselili u Zagreb.

– Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto? – napisala je Holy.

Nakon što je jedna pratiteljica napisala da se cijepilo pola Zagreba, “samo mi to još ne znamo”, Holy je odgovorila:

– I u Zagrebu su se cijepili preko reda različiti dotepenci.

Ubrzo nakon te opaske zaredali su se komentari i kritike. Na objavu je odgovorila i novinarka Maja Sever.

– Većina mojih prijatelja nisu rođeni u Zagrebu. I mig njihovog lijevog oka veći je i bolji od ovakvih stavova prema ljudima koji nisu rođeni u Zagrebu – napisala je, a Holy joj je na to odgovorila da ju slobodno može ponovno otpratiti. Zatim je pokušala i objasniti što je tom izjavom htjela reći.

– Jer sam jasno napisala da se nisu cijepili preko reda samo povlašteni Zagrepčani, već i mnogi dotepenci. To što su se mnogi pronašli u tom opisu mi jako puno govori.

Među komentarima se našao i onaj saborskog zastupnika Bojana Glavaševića.

– Smiješna je ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma. Ameriku izgradili ‘dotepenci’, ali u Zagrebu se gleda odakle su ti pradjed i prabaka da bi dobio certifikat (s pečatom, bez pečata ne vrijedi) da možeš za sebe reći da si iz Zagreba – napisao je.

U drugoj joj je objavi napisao:

– Mirela, poznajem te i znam da ne misliš loše, ali imaj na umu da je Zagreb grad u kojem živi četvrtina Hrvatske – i većinom smo “dotepenci”. Ne mislim da smo lošiji građani ovoga grada od onih kojima je pet generacija predaka rođeno tu. Nisu “dotepenci” najveći problem Zagreba, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike