-1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Frizerka otkrila kako treba prati kosu da bude zdravija i ljepša

Frizerka otkrila kako treba prati kosu da bude zdravija i ljepša

Korisnica Twittera @Felicityynicole podijelila je u video prilogu savjete o tome kako zaista trebate koristiti šampon. Objava je skupila više od 2600 lajkova, a neki su u komentarima istaknuli da su prihvatili njen savjet i da im se kosa već oporavila.

Frizerka Felicity kaže da ne znaju svi da bi, dok se tuširaju i peru kosu, šampon na kosu trebali nanijeti dva puta, a ne jednom.

– Prvi put ćete njime očistiti kosu od svih ulja i nakupljenih proizvoda za njegu i oblikovanje frizure, tako da, kad po drugi puta našamponirate glavu, šampon zapravo može učiniti ono za što je namijenjen – pojasnila je.

– Također, šampon nanesite samo na vlasište i kad ispirete, proći će kroz krajeve kose. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu kose i vrhove i rasporedite ga prstima ili češljem sa širokim zupcima, dok je tuš isključen. I na kraju, sjetite se da kosu treba prati tek 2 do 3 puta tjedno, ne češće, jer prečesto pranje može uzrokovati jaču proizvodnju ulja, zbog čega će se kosa mastiti, te su češća oštećenja kose – pojasnila je.

Kod nekih ljudi to je dalo trenutne rezultate, pa tako u jednome od komentara stoji: ‘Vidjela sam ovo jučer, i odlučila isprobati savjet o dva šamponiranja i mogu samo reći – HVALA! Moja kosa sada izgleda puno bolje!’

– Ne mogu vjerovati kakva je razlika. Imam 26 godina i tek sad sam naučila pravi način pranja kose s Tweeta – napisala je druga korisnica.

– Drago mi je da sam pomogla, samo nastavite i primijetit ćete veliku razliku u zdravlju kose – odgovorila je Felicity.

Još jedan komentator dodao je kako bi se na isti način trebalo prati i lice: ‘Prvo se umijte, kako biste skinuli šminku, ulja i kremu za sunčanje, dok drugo umivanje zapravo čisti vašu kožu’, prenosi The Mirror, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike