0.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Fistanićeva djevojka: Krv je šikljala na sve strane. Vikala sam: Ljubavi, pucaju...

Fistanićeva djevojka: Krv je šikljala na sve strane. Vikala sam: Ljubavi, pucaju na nas

– Gledala sam kroz prozor u smjeru mora kad sam osjetila udarac. Okrenula sam se prema Karmelinu, krv je šikljala na sve strane, čula sam par hitaca, počela sam se micati na suvozačkom sjedalu, uhvatila me panika te sam vikala “ljubavi pucaju na nas”… – prepričala je danas pred Županijskim sudom u Splitu Verica J. (41), svjedokinja ubojstva Karmelina Fistanića, prenosi Dalmacija danas.

Sudi se Stjepanu Ringwaldu, Jerku Piriću te Vladi Zoloti, optuženima za likvidaciju Fistanića u studenom 2019. godine kod skretanja za Brzet u Omišu.

Svjedokinja je kazala kako su ona i njen dečko Karmelino Fistanić došli do mjesta na kojem je vozač skutera Yamaha T-max ispalio šest metaka kroz poluotvoreni prozor vozačkih vrata Volskwagen Pola. Detalja se međutim od šoka nije mogla prisjetiti. Samo da je vidjela dio oružja te dio ruke ubojice, kao i to da je vozač skutera pobjegao u smjeru Makarske.

– Opustite se, nitko ovdje nije pucao na vas – kazao je svjedokinji prvookrivljeni Ringwald, a nakon reakcije sutkinje je nastavio:

– Vidite da je isprepadana! O njenom svjedočenju ovisi moj život! Možete li prepoznati dio ruke? Možete li se sjetiti tjelesne građe te osobe? – pitao je optuženi svjedokinju.

Odgovori su bili negativni, a iako je u jednom trenutku izgledalo kao da će svjedokinja, koja je i žrtva jer je jedno streljivo pogodilo u lijevo rame, morati uspoređivati ruke trojice optuženih (jer je tijekom istrage izjavila kako joj se čini da je taj dio ruke bio “dlakaviji”), sutkinja nije prihvatila takvo “prepoznavanje”…

Odvjetnica Doris Košta, koja brani Pirića, posebno je inzistirala na opisu unutrašnjosti Volskwagena nakon ubojstva, jeli bilo krvi na vozačkim vratima i prozoru, no tih detalja se svjedokinja nije mogla sjetiti.

Za sutra je najavljeno pregledavanje video-snimki koje, prema tužiteljstvu, povezuju trojicu optuženih sa zločinom te ispitivanje dvojice policajaca koji su radili na tom slučaju, prenosi Dalmacija danas, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike