-1.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vozaču Opela kojeg je udario vlak kod Svetog Petra u Šumi u...

Vozaču Opela kojeg je udario vlak kod Svetog Petra u Šumi u bolnici izmjerili 2.25 promila

Nakon što se u nedjelju vozač prvo zabio u rampu, a potom i povukao sa svojim automobilom Opel Corsa ispod iste, pri čemu je nadolazećei vlak koji je prometovao iz Pule prema Buzetu lansirao ga desetak metara dalje na travnatu površinu, naknadno je utvrđeno kako je vozač automobila upravljao pod utjecajem alkohola od čak 2.25 promila, te da je u nesreći teško ozlijeđen.

Podsjetimo nesreća se dogodila u nedjelju u 15:30 sati kod mjesta Sveti Petar u Šumi, i u prvi se mah mislilo kako rampa nije funkcionirala.

Srećom vlak u automobil nije udario u punoj brzini jer strojovođa na tim mjestima uvijek malo uspori, no i to nije bilo nedovoljno da se izbjegne sudar, jer vozač je automobila prošao rampu baš u trenutku dolaska višetonske mašine. Od siline udarca, automobil je odbačen na travnatu površinu, a u trenutku nesreće u vlaku se nalazilo devet osoba, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Pazinski vatrogasci zaista su brzo pristigli na mjesto sraza, te izvadili priklještena vozača u automobilu koji je bio u teškom stanju šoka. Ubrzo je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su ga odvezli u Opću bolnicu u Pulu, a tamo pak utvrdili brojne ozljede abnomena, te vađenjem krvi utvrdili i da je pod utjecajem alkohola.

Kada se oporavi od ozljeda policija će protiv vozača automobila pokrenuti prekršajni postupak, a kazna koju može dobiti biti će također bolna, pišu 24sata.

Vlak naletio na automobil: vozač je u šoku, a vatrogasci su morali rezati lim da ga izvuku

Najnovije

Još iz rubrike