11.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Trik uz koji će kućna manikura izgledati kao da ste bili u...

Trik uz koji će kućna manikura izgledati kao da ste bili u salonu

Događa li vam se kad da nakon kućnog tretmana manikure i nanošenja laka na nokte rezultat izgleda kao da su vam dvije različite osobe uredile nokte? Ako se pronalazite u ovom problemu, to je vrlo lako uočiti – jedna ruka izgleda gotovo savršeno – ne može se vidjeti mrlja na vidiku, a druga? Recimo samo da je boja laka izvan linija. Nije ni čudno, precizno bojanje nedominantnom rukom je prilično teško. Prsti se tresu, kut vam se čini neobičnim, a rezultat je, eto, manje nego savršen, piše mbg.

Prvo pripremite nokte za lak kao i obično (rašpica, grickalica, škarice, ulje za kožicu, krema). No prije nego što nanesete osnovni sloj, trebali biste nokte namazati melemom, posebno nanoseći ga na kožice. Zatim, kad nanesete lak, svi široki potezi trebali bi se spustiti točno na vrh balzama.

Riječ je o provjerenom stručnom triku: Želatinasta supstanca djeluje kao barijera između vaše kože i nokta, pa ako nanesete malo laka na kožicu dok bojite, nakon toga lako će se izbrisati.

Mnogi zagovornici ovog trika savjetuju vazelin, ali možete koristiti bilo koji melem koji volite, sve dok je dovoljno mastan da odbije pigment. I balzam za bebe gotovo savršeno oponaša učinak vazelina.

Nakon što odaberete proizvod, samo nanesite supstancu oko nokta, a pomoću pamučnog štapića ga raširite s nokta na kožice.

– Nakon nanošenja laka, obrišite ga pamučnom krpom i uklonit će ostatke laka – kaže Amy Lin, osnivačica Sundaya, marke za njegu noktiju.

Možda se to podrazumijeva, ali morat ćete pričekati dok se nokti potpuno ne osuše prije nego što obrišete balzam, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike