2.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako smiriti neutješno dijete i još par dobrih trikova koji će olakšati...

Kako smiriti neutješno dijete i još par dobrih trikova koji će olakšati život svim roditeljima

Željeli biste da postoji čarobni gumb za ‘isključivanje zvuka’ ili ‘popravak bebe’, ali, nažalost, oni ne postoje. Zato smo prikupili nekoliko zaista cool trikova koji će jednom zauvijek promijeniti život roditelja.

1. Jednostavno prekinite dječje histeriziranje oko igračaka u trgovini

Kristina Watts, koja ima troje djece, podijelila je svoj trik za koji kaže da joj uvijek upali. Ako vaše dijete silno želi neku igračku bez koje ne može živjeti, a koju ne želite kupiti, samo recite djetetu da se fotografira s igračkom.

Recite da ćete fotografiju poslati Djedu Mrazu kako bi znao što će donijeti djetetu za Božić. Kristina kaže da ovaj trik čini čuda, posebno tijekom božićne sezone.

Dijete uzima igračku, veselo pozira za sliku, a zatim smireno vraća igračku. Kasnije jednostavno zaborave na igračku.

S druge strane, ove fotografije možete iskoristiti kao smjernice za Božić i poslati ih bakama i djedovima, ujnama i tetkama ili sami kupiti baš to što si je dijete zaželjelo. Fotografije imate, točno znate što kupiti.

2. Napravite tablicu kako bi potaknuli izbirljivo dijete da jede.

Postoji zabavan način da vaše izbirljivo dijete proba novu hranu. Zajedno napravite tablicu u koju zapisujete svako novo jelo koje će dijete probati. Nakon obroka dijete ga može procijeniti, dati mu ocjenu i na tablicu nacrtati smajlić – tužni ili sretni za svaki obrok.

Svaki tjedan, ako vaše dijete pojede sve obroke, možete ga nagraditi medaljom ili nekom drugom nagradom koja će ga razveseliti.

Obroke možete i zajedno planirati, a djetetu ponuditi što bi od odabranih obroka kad probao, piše Brightside.

3. Lako prekinite dječji plač.

Pretvorite to u igru. Gledajte ih neko vrijeme kako plaču, a zatim recite da ste sada vi na redu i počnite i vi plakati. Zatim se zaustavite i recite svojem djetetu da je sad opet njihov red.

Vrlo vjerojatno se vašem djetetu neće svidjeti ova igra i reći će vam da se ne želi tako igrati. Ako ponovo počnu plakati, ohrabrite ih. Zatim recite da ste opet vi na redu i počnite plakati.

Gotovo sigurno će dijete odbiti ponovo ‘igrati’ tu igru s vama i plakanje je zaustavljeno.

4. Sigurno putovanje autom

Ispostavilo se da je čest slučaj da nakon prometne nesreće roditelji ostanu bez svijesti, a vatrogasci pronađu dijete. Nemaju podataka o djetetu niti o njegovom zdravstvenim stanjima te nemaju koga pitati.

Odvojite nekoliko minuta svog vremena i zalijepite indeksnu karticu s informacijama na dječju autosjedalicu. Napišite djetetovo ime, rođendan, imena roditelja i kontakte za hitne slučajeve, spomenite zdravstvena stanja, dječjeg liječnika, lijekove koje dijete uzima i sve ostalo što je važno. U slučaju nesreće ovakve informacije bi mogle djeci spasiti život.

5. Lako smirite dijete.

Ovaj trik često je koristila princeza Diana, a sada ga koriste princ William i njegova žena. Kad god se djeca osjećaju nelagodno, samo se spustite na njihovu razinu i razgovarajte s njima ili izgovorite ohrabrujuće riječi.

Poanta je spustiti se na istu razinu djeteta i ostati u ovom položaju dok se dijete ne smiri, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike