18.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Aspirin koristite za uklanjanje mrlja, vlažne maramice za dlake

Aspirin koristite za uklanjanje mrlja, vlažne maramice za dlake

Rijetko tko se bavi detaljima oko pranja rublja. Staviš u perilicu, namjestiš temperaturu i program i pustiš da se pere. Ali, ako želite imati čistu i mirišljavu posteljinu koja će vam garantirati odmor i ugodno spavanje, treba obratiti pažnju na sljedeće tri stvari koje će to omogućiti – svaki put:

1. Navlaku za poplun perite zakopčanu

Tko god da je zadužen za pranje rublja u vašem domu, možda i vi, je vrlo vjerojatno već odavno primijetio da ako navlaku popluna ostaviš otvorenu da će se sve rublje tijekom pranja u nju uvući.

Bit će spetljano, nedovoljno iscijeđeno, a postoji mogućnost da će se i neki manji komadi zadržati unutra tijekom sušenja (jer ih se teško primijeti) i polumokri završiti na vašem krevetu.

Rješenje je jednostavno – bolje oprana, iscijeđenija i na kraju ‘bez dodataka’ navlaka za poplun će biti ako nakon skidanja navlake s popluna je ponovo okrenete i zakopčate.

Mogućnost ‘ulaska’ druge robe u navlaku je skoro pa nemoguća, a pranje i sušenje poprilično olakšano i bez iznenađenja.

2. Mrlje na posteljini očistite pomoću aspirina

Neki ljudi se jako znoje tijekom spavanja, a taj znoj može uzrokovati žute mrlje koje se znaju teško skidati. Taj problem uspješno rješava par razmrvljenih tableta aspirina u toploj vodi koju možete natočiti u kadu ili veću plastičnu košaru i uroniti navlaku za poplun u nju.

Pustite da odstoji nekih pola sata prije pranja.

3. Vlažna maramica za san bez dlaka

Ako imate kućne ljubimce koji se linjaju svjesni ste da te dlake mogu svagdje završiti, pa tako i na vašem krevetu (pogotovo ako spavaju s vama). Problem dlaka je jednostavno rješiv pomoću vlažnih maramica koje je potrebno staviti u perilicu rublja. Pravilo je da se stavi do tri maramice u bubanj za pranje rublja do 7 kilograma težine.

Maramice će tijekom pranja s posteljine ‘pokupiti’ sve dlake. Bitno je napomenuti da je metoda učinkovitija time što su vlažne maramice deblje i čvršće (jako tanke vlažne maramice se mogu raspasti tijekom pranja i napraviti još veći problem), prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike