13.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Alarm na Poljudu: Testovi igrača hitno idu u Zagreb, sumnjaju na zarazu...

Alarm na Poljudu: Testovi igrača hitno idu u Zagreb, sumnjaju na zarazu britanskim sojem korone

Nakon dodatnih testiranja u splitskom je Hajduku utvrđeno kako je zaraženo 12 igrača i osam članova stožera. Oni koji nisu preboljeli koronu su poslani u samoizolaciju, a odgođen je i prvenstveni susret sa Slaven Belupom. Osim toga, ‘upaljen je i alarm’ kod splitskih epidemiologa jer se virus brzo raširio po poljudskoj svlačionici.

Sumnja se na zarazu britanskim sojem korona virusa, pišu Sportske novosti. Tako će u ponedjeljak ujutro poslati u Zagreb na sekvenciranje brisove hajdukovaca jer se običnim PCR testom to ne može utvrditi. Takav test samo pokazuje je li riječ o koroni, ali i ne je li riječ o ‘mutiranom virusu’.

S obzirom na epidemiološke mjere koje je propisala UEFA, ovako masovno zaražavanje nije očekivano u jednom klubu. Kako kažu splitski epidemiolozi, nitko od zaraženi nije bio u inozemstvu da dođe u kontakt s britanskim sojem virusa, ali postoji mogućnost da je netko od igrača ili članova stručnog stožera ‘pokupio’ mutirani virus i prenio ga po svlačionici.

Nakon sekvenciranja bit će poznato radi li se o ‘mutantu’ ili ne, a Hajduk će, u skladu s novim razvojem događaja, od povjerenika natjecanja Josipa Breznog zatražiti odgodu derbija s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju 21. veljače.

Neslužbeno se saznaje kako nitko od zaraženih nije razvio teže simptome, uglavnom je riječ o povišenoj temperaturi, kašlju i glavoboljama, no u narednih 10 dana obustavljene su sve aktivnosti, prenose 24sata.

Korona poharala Poljud! Testovi otkrili 20 novozaraženih među igračima i u stručnom stožeru

Najnovije

Još iz rubrike