Zagrepčanin u podrumu imao tajni botanički vrt: Policija mu zaplijenila sve stabljike, lišće i granje marihuane

PU Zagrebačka

Idealne uvjete za uzgoj indijske konoplje i to još u dvije posebno pregrađene podrumske prostorije u sklopu kuće, stvorio je 39-godišnji Zagrepčanin te potom završio na policiji. Do njegovog tajnog podrumskog skloništa policija je došla vlastitom upornošću jer su inicijalno, po ulasku u kuću, mogli primijetiti samo par biljaka.

Pretresom kuće temeljem sudskog naloga, otkrili su ukupno 149 stabljika marihuane, 25 komada sasušenih stabljika, ali i 54 grama lišća i granja marihuane te digitalnu vagu. Rezime kriminalističkog istraživanja je kaznena prijava protiv poduzetnog “botaničara” zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

A pravi raj za zabranjene biljke stvorio je na II. Odvojku Kanalskog puta u podrumu kuće gdje je, kažu iz PU zagrebačke, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao da bi je potom preprodavao.

Po dovršetku obrade, 39-godišnjaka je policija predala pritvorskom nadzorniku te ga prijavila nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, piše Jutarnji.

Share This Article