10.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska HDZ otkrio koga šalje na lokalne izbore u županiji i Vukovaru: Grbin...

HDZ otkrio koga šalje na lokalne izbore u županiji i Vukovaru: Grbin je za njega tražio istražno povjerenstvo

Članovi ŽO HDZ- a Vukovarsko-srijemske županije na današnjoj su sjednici jednoglasno podržali kandidaturu Damira Dekanića dipl.ing.šum. za Vukovarsko-srijemskog župana.

Dekanić je na proteklim unutarstranačkim izborima izabran na mjesto potpredsjednika ŽO, aktualni je načelnik Općine Andrijaševci, te višegodišnji voditelj u upravi Hrvatskih šuma d.o.o. – podružnice Vinkovci.

Osim potpore Dekaniću, članovi su podržali i kandidature aktualnog gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića za još jedan mandat, te onu Nikole Mažara koji će se na predstojećim lokalnim izborima uključiti u utrku za mjesto gradonačelnika Grada Vukovara.

Po završetku sjednice održan je i inicijalni sastanak na temu predstojećih izbora na kojemu su usuglašene osnovne smjernice vezane uz predstojeću izbornu utrku. Nakon sjednice, Dekanić je najavio brzu izradu strategije za predstojeće izbore, te formiranje svog izbornog stožera, piše u priopćenju Predsjednik ŽO HDZ Vukovarsko srijemske županije dr. sc. Mario Banožić.

Repovi iz obnove

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je prije desetak dana da oporba inzistira na osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za poslijeratnu obnovu, istaknuvši da je to nužno jer se zbog poslova na obnovi istražuje i novopečeni HDZ-ov zastupnik Nikola Mažar.

“Prije dva tjedna oporba je predložila osnivanje istražnog povjerenstva koje se trebalo baviti kriminalom u poslijeratnoj obnovi. Današnji napisi u medijima pokazuju koliko je osnivanje povjerenstva nasušno potrebno jer policija protiv novopečenog saborskog zastupnika HDZ-a Nikole Mažara navodno pokreće kazneni postupak zato što su se namještali dokumentacija i potvrde kako bi određeni odabrani poduzetnici mogli dobiti posao”, rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Nova afera s obnovom kuća u Slavoniji: Glavni inženjeri bili su – maloljetnici?!

Grbin: Istražno povjerenstvo oko obnove i zbog HDZ-ovog Mažara

Najnovije

Još iz rubrike