-2.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Plenković na sastanku s ruskim veleposlanikom o odobrenju ruskog cjepiva u EU

Plenković na sastanku s ruskim veleposlanikom o odobrenju ruskog cjepiva u EU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas se sastao s ruskim veleposlanikom u Hrvatskoj s kojim je, među ostalim, razgovarao o odobrenju ruskog cjepiva u Europskoj uniji, objavio je na Twitteru.

“S ruskim veleposlanikom u Hrvatskoj Andrejem Nesterenkom o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rusije, borbi protiv covida, kao i namjeri za predaju zahtjeva EMA-i za odobrenje ruskog cjepiva”, napisao je Andrej Plenković.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su zasad u opticaju tri cjepiva protiv covida – Pfizerovo, Modernino i AstraZeneca. Europska agencija za lijekove (EMA) u srijedu je priopćila da do sada nije primila zahtjev za odobrenje cjepiva protiv covida-19 Sputnjik V. No, navodi EMA, proizvođači cjepiva su izrazili interes da se njihovo cjepivo trenutno podvrgne recenziji u Europi.

Iz Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj prije tri dana poslali su priopćenje o tom cjepivu. Napomenuli su da se Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj, kao diplomatsko predstavništvo te u okviru svoje nadležnosti, ne smije se baviti nabavom/isporukom/distribucijom/prodajom cjepiva.

Ističu da su spremni uložiti napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga te za maksimalno brzo rješenje pitanja isporuke cjepiva ruske proizvodnje, no do tad nisu dobili nikakav službeni zahtjev od hrvatske strane u vezi s nabavom ruskog cjepiva, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike