12.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava U 58. godini preminuo je poznati TV redatelj Dalibor Sokolić

U 58. godini preminuo je poznati TV redatelj Dalibor Sokolić

Taj iznimni profesionalac te RTL-ov dugogodišnji suradnik i veliki prijatelj svoju je karijeru započeo 1988. godine te je bio jedan od pokretača Studenske televizije SKUC, piše RTL.

U tridesetak godina rada režirao je najveće televizijske spektakle, glazbene spotove i brojne emisije kao što su ‘Hit depo’, ‘Turbo limach show’, ‘Izvan struje’, ‘DJ is so hot’ na nekadašnjoj Z3 televiziji, a karijeru je nastavio na nacionalnim televizijama – HRT-u pa potom RTL-u.

Tijekom svoje bogate karijere čak je četiri puta dobio nagradu Porin za rad na glazbenim videoprogramima, kada je surađivao s velikim glazbenim imenima.

Osim toga, bio je i redatelj sjajnog glazbeno-dokumentarnog filma ‘U sjećanje na Olivera’, koji je napravio s kolegom Tihomirom Žarnom. Spot po kojem će ga većina zasigurno pamtiti je ‘Kad bi svi…’, koji je 1991. godine napravio s Dinkom Cepakom i Zoranom Pezom.

Na RTL-u je radio na najbitnijim projektima naše kuće – sve sezone projekata ‘Život na vagi’, ‘Superpar’, iznimno zahtjevan ‘Anno’, ‘RTL pomaže djeci’, ‘Big Brother’, ‘Izbori’, ‘Sučeljavanje’, ‘Top Model’, ‘Doček rukometaša’, kao i postavljanje novog studija Informativnog programa 2020. godine.

‘Naš je Dalibor jutros u 7.45 odlučio otići voziti vlakiće u neke druge dimenzije… Do novog susreta… 14. 6. 1964 – 11. 2. 2021.’ Objavljeno je to jutros, uz spot grupe The KLF ‘Last Train to Trancentral’, na njegovu profilu na Facebooku čime su se najbliži prijatelji oprostili od njega.

A mi, RTL, zauvijek ćemo pamtiti sve što si nas naučio, dragi Dalibore, a najbitnije, što znači biti čovjek.

Neka ti je laka zemlja.

Najnovije

Još iz rubrike