Premijer Plenković: Kad Damir Vanđelić ništa ne objašnjava, ja ću. Sam je htio biti šef Fonda – privremeno

Nova TV

O budućnosti HDZ-a u Zagrebu, planira li Vlada relaksirati mjere, koja je sudbina Damira Vanđelića te zašto je nagradio Martinu Dalić u Podravki samo su neke od tema o kojima u Dnevniku Nove TV s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem razgovarao je Mislav Bago.

Hoćemo li od ponedjeljka u teretane ili kafiće?

“Raspravili smo situaciju u Hrvatskoj, suglasni smo da su mjere polučile efekt, smanjili smo broj zaraženih i umrlih, a važno je i da je strpljenje i odgovornost građana tome pridonjela. Poslat ćemo određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport”, kaže premijer.

“Na stolu je i coffe to go i druge stvari. Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci. Trebamo doći do proljeća”, kaže.

Govoreći o cjepivu, rekao je kako su sva tri koja Hrvatska ima su učinkovita.

“Konzultirali smo se, prema hodogramu, od sva tri proizvoiđača do kraja ožujka trebali dobiti 600 tisuća doza cjepiva. Sve ćemo iskoristiti, po mom računu, mogli bi do kraja ožujka imati barem deset puta više cijepljenih nego danas, dakle oko 400 tisuća građana”, kaže.

Sam bi se, kaže, cijepio bilo kojim cjepivom.

“Nemam problem s tim”, poručuje.

O cijepljenju rektora Borasa, rekao je kako se svi trebamo držati reda.

Govoreći o Davoru Filipoviću kao kandidatu za gradonačelnika Zagreba, odbacio je navode da je Filipović drugi izbor.

“Ne, on je prvi izbor HDZ-a. Nismo koketirali s Damirom Vanđelićem, mi smo razgovarali. On ništa ne objašnjava pa ću ja, te razgovore smo vodili u četiri oka, to je važno. Njegova je želja da do ljeta vodi Fond, to je sam rekao. U njegovoj viziji je odmah bilo da to bude privremeno, a zašto nije htio ići u utakmicu, to samo on zna. Teza o tom da nije išao u kandidaturu zbog nekog aranžmana HDZ-a s Milanom Bandićem je neistinita, stvar je sasvim jasna”, kaže.

Na pitanje čime ga je Martina Dalić zadužila da je postavljena na čelo Podravke, Plenković kaže kako je postavljena dogovorom svih dionika kompanije.

“Siguran sam da će biti odlična predsjednica Uprave Podravke”, rekao je.

Koji je njezin zadatak u Podravci, Plenković kaže kako je to važna kompanija za sjever Hrvatske i Koprivničko-križevačku županiju.

“Zadatak je osnažiti Podravku, kompanija zapošljava nekoliko tisuća ljudi i ima dobre poslove”, rekao je Plenković.

Govorio je o Hrvatskoj gospodarskoj komori i pojašnjavao sustav obvezne članarine.

“Trebamo analizirati i vidjeti što možemo napraviti. Do sada smo imali ovaj sistem, možda nije najbolji”, kazao je.

Kako gleda na objave predsjednika RH Zorana Milanovića vezano za zlostavljanje i žrtve spolnog uznemiravanja, premijer kaže kako predsjednikove objave – ne prati.

“Nemam stav o tome, nemam vremena za baviti se time, zavidim svakom tko ima vremena to pratiti. Njegova vlada nije bila u stanju ratificiriali Konvenciju vijeća Europe na tu temu, mi smo je ratificirali. Da ja sad krenem u raspravu s njime, bit će ‘gle, on se svađa”, rekao je premijer.

Na pitanje Mislava Bage što će prvo napraviti kada se ublaže epidemiološke mjere, otići u kafić, na plivanje, premijer odgovara:

“Sigurno se neću napiti, da ću plivati – teško, ali možemo nas dva u teretanu. Gužva je, nema se vremena, ali ako ćete vi u teretanu onda ću i ja”.

Stožer: Prema prvim informacijama još osam pozitivnih na novi soj u Hrvatskoj

Vanđelić neće biti HDZ-ov kandidat za Zagreb, obnova mu je prioritet

Vanđelić neće biti HDZ-ov kandidat za Zagreb, obnova mu je prioritet

Plenković o Vanđeliću: Ako je privremeni znači da će trajati određeno vrijeme

Podravka objavila životopis nove šefice Martine Dalić

Martina Dalić bit će nova predsjednica uprave Podravke

Share This Article