8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno HDZ-ov Davor Filipović u utrci za Zagreb: Šaljemo u utakmicu najbolje što...

HDZ-ov Davor Filipović u utrci za Zagreb: Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo

Na današnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Zagreb donijela se odluka o kandidatu stranke za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a će biti Davor Filipović. Podsjećamo, riječ je o zastupniku koji je već ranije poznat po svojim kritikama aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

– Da nije bilo HDZ u gradu Zagrebu, naši građani u Brezovici imali bi kompostanu – istaknuo je Filipović na početku. Istaknuo je kako je deset sekundi potresa dovelo do deset godina obnove. Pozvao je građane da mu daju podršku.

– Čestitam svim članovima HDZ-a što su izabrali tako dobrog kandidata – kazao je premijer Plenković. Naveo je kako je impresioniran njegovom ambicijom i motivacijom. Upitan zašto nije Herman kandidat, već je Filipović: – Odluka je gradskog odbora da Filipović je najbolji kandidat. Mislav Herman će i dalje biti u Gradskoj skupštini. Dobar su tim. Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo.

Filipović je komentirao svoje protukandidate.

– Imamo s jedne strane čovjeka koji je tu preko 20 godina i koji je poslao građanima nakon razornog potresa poruku da su oni krivi. Pogledajte vi Tomaševića! Ja ga osobno cijenim, ali kakav je on sustav vodio. Ja nudim potpuni zaokret u financijama grada Zagreba jer bez toga nemamo potpuno obnovu. Ljudi se trebaju ponositi da žive u Zagrebu – kazao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Na pitanje zašto Vanđelić nije kandidat, premijer je kazao da se to njega treba pitati.

– Oporba ponavlja tezu o Bandiću. Građani su podržali HDZ-e – nadometnuo je Plenković. Dio oporbe je nazvao i ‘anarhistima’. Upitan može li se cijepiti preko veze, premijer je kazao da je bitno da se prati plan cijepljenja.

– Ima nekoliko slučajeva britanskog virusa. Nastojat ćemo zaštiti Hrvatsku s režimom na granici. Gledamo što se događa i u drugim zemljama. Sve što budemo donosili bit će zdravorazumski – kazao je i dodao je: – Mislim da u ovim okolnostima treba nagraditi naše građane. Podsjećam, naše mjere su blaže nego u drugim zemljama. Razmišljamo o nekim opcijama, njih ćemo predstaviti sutra na Vladi, piše Večernji.

Ovo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, po Plenkoviću bolji izbor od Vanđelića

Tko je Davor Filipović, Plenkovićev “igrač s klupe” koji će uskočiti umjesto Vanđelića

Najnovije

Još iz rubrike