Raspudić: U Zagrebu smo detektirali dva velika problema

HRT

Kako se Most priprema za izbore u Zagrebu, nakon što se njihov kandidat Zvonimir Troskot prije nekog vremena okomio na HOS-ovce da bi se na njega okomio kolega saborski zastupnik Miro Bulj. Nakon tog sukoba ostalo je i dalje pitanje je li Most time izgubio vjerodostojnog kandidata za gradonačelnika?

Nino Raspudić saborski zastupnik Mosta rekao je kako nisu izgubili na vjerodostojnosti.

– Nema slučaja HOS. Radi se o tome da imate 11 mjeseci od potresa u Zagrebu, a niste napravili ništa. Dapače sad će se politički rušiti šef Fonda za obnovu jer nije pristao plesati po Plenkovićevim notama. Kad imate zakašnjelu reakciju na potres na Banovini, traljav zakonski prijedlog o Banovini, situaciju gdje nema cjepiva, a doći će kad ne bude potrebno pa ćemo ga zbrinjavati kao medicinski otpad, kad iz tjedna u tjedna izbijaju HDZ-ove afere…, što je najbolje učiniti, ajmo malo izvući ustaše i partizane, rekao je dodavši kako mu je potpuno jasno kako radi PR.

– U toj problematičnoj situaciji za vladajuće dolazi obljetnica akcije Maslenica, tamo je u županiji na vlasti HDZ i oni organiziraju protokol. Pozovu HOS-ovce jer dolazi predsjednik Milanović koji kad njih vidi odmah odlazi i onda imamo kao pseudo aferu. I ako se usput još netko zakači još će se dalje dizati prašina. Troskot je naletio na minu jer se zatekao u emisiju gdje nije znao što se događa.

– Naš stav je jasan – sve znakovlje korišteno u Domovinskom ratu sa hrvatske strane je neupitno. Mi smo antitotalitaristi, baštinimo iz hrvatske prošlosti sve što je vodilo prema demokratskoj Hrvatskoj.

Na pitanje koje bi teme mogle biti presudne da se dugogodišnji gradonačelnik Milan Bandić sruši s trona, Raspudić je rekao kako je Zagreb grad koji ne koristi dovoljno svoje kapacitete, te da je zarobljen nepotističkom klijentelističkom mrežom i to se, kako je rekao, počelo vidjeti na licu grada.

– Zagreb je sve zapušteniji i građani su siti ovakvim upravljanjem i traže nešto novo. Mislim da će presudno biti što protukandidati nude. Mi u kampanji nećemo trošiti posebno vrijeme na Bandića jer ako nekome, nakon 20 godina, nije jasno gdje je problem s Bandićevim upravljanjem Zagrebom, onda mu ni mi nećemo u dva mjeseca to uspjeti objasniti, rekao je.

Dodao je da su u Zagrebu detektirali trenutno dva velika problema.

– Financijski – vrlo mutni zapetljani financijski poslovi, transakcije i obveznice i zahtijevalo bi nekoga tko bi imao direktni uvid u tu zapetljanciju, a bilo bi dobro da gradonačelnik ima i znanje iz urbanizma. To su dva profila ljudi koji bi bili optimalni za Zagreb, rekao je Raspudić, koji je na pitanje zašto se nije on kandidirao za gradonačelnika rekao kako je njegov fokus na što boljem obavljanju posla saborskog zastupnika.

Osvrnuo se i na trenutno aktualne teme vezano uz koronavirus i cjepivo.

– Ovo što se dogodilo potvrđuje da Europsku uniju vode nesposobni otuđeni birokrati. To smo vidjeli kad je bila migrantska kriza. Odjednom je nastupio raspad sistema, nestao je Schengen. Mi žudimo za Schengenom, a on u stvarnosti ne postoji, to je fikcija. Kad nastane problem svaka država diže svoje granice. Sad vidimo da je EU pretekla ne samo Velika Britanija 500 posto već i jedna Srbija.

Istaknuo je da je Beroš, kad je nakon 10 mjeseci došao u Sabor podnijeti izvješće, priznao da nije vidio EU ugovore s proizvođačima cjepiva.

– Mi smo naivno dali svoju sudbinu u ruke tih europskih struktura koje su nesposobne i prijeti nam opasnost da će doći 5-6 milijuna doza kad više neće niti potrebne i onda ćemo ih zbrinjavati kao medicinski otpad, rekao je saborski zastupnik Mosta, piše HRT.

Plenković o Vanđeliću: Ako je privremeni znači da će trajati određeno vrijeme

Plenković o Vanđeliću: Ako je privremeni znači da će trajati određeno vrijeme

Share This Article