Pavelić: Bandić neće imati operativno jakog protukandidata

HRT 4

Urednik portala Hrvatska danas Neven Pavelić i novinar Slobodne Dalmacije Saša Ljubičić jutros su u HTV-ovoj emisiji Studio 4 komentirali izglede hrvatskih političara i stranaka uoči lokalnih izbora 16. svibnja.

Pavelić je rekao da će u Zagrebu biti jako zanimljiva situacija te da neće biti posebno operativno jakog kandidata protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. Za Tomislava Tomaševića rekao je da je “operativno nikakav”.

– Nema nikakvog iskustva ni u čemu. On je operativno nikakav, poručio je Pavelić, koji je “operativno nikakvim” ocijenio i Joška Klisovića, kojeg se spominje kao mogućeg SDP-ovog kandidata.

Ustvrdio je da u HDZ-ovo biračko tijelo vrlo ozbiljno ulazi Vesna Škare Ožbolt, “koja ne može ništa posebno napraviti, ali može uzeti koji postotak”.

Što se tiče privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića, koji je rekao da neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, nakon čega se otvorilo pitanje hoće li ostati na čelu Fonda, Pavelić je rekao da bez obzira na njegove eventualne sposobnosti nikakvo čudo nije da se nekoga tko je v. d. ne ostavi za stalno. Ako je Vanđelić tako sposoban kao što su HDZ-ovci govorili, onda za njega nema zime, snaći će se u životu, dodao je.

Ljubičić je rekao da će vrijeme pokazati je li kandidatura poduzetnika Tomislava Mamića za gradonačelnika Splita ozbiljna, ali da ima ozbiljne šanse – bude li drugog kruga, Mamić će sigurno biti u njemu ako donese odluku da ne bude nečija poluga na izborima, nego da u političku bitku ide kao samostalan igrač.

– On nema repova, dokazao se kao poduzetnik, ali sada ostaju pitanja može li se netko iz te pozicije naći na mjestu gradonačelnika jer smo imali grdno iskustvo sa Željkom Kerumom. Međutim, Željko Kerum i Tomislav Mamić jednostavno nisu ljudi koji stanu u istu rečenicu. Mamić je ozbiljan biznismen, njegovi javni nastupi su vrlo docirani i uvijek se strogo držao svoje branše, rekao je Ljubičić, dodavši da Mamić može široko zagrabiti jer se nije ideološki odredio.

Ljubičić je rekao da Kerumu ništa nije naštetila afera sa zabavom sa sucima – njemu svaka vijest u medijima ide u korist. Smatra da ima vjerno biračko tijelo i ne vjeruje da je njegov bazen birača presušio u četiri godine, dapače.

Pametnom se, kaže, dogodilo najgore što im se moglo dogoditi – rejting im je stalno rastao, a uči izbora lista se podijelila na Pametno za Split i Dalmaciju i stranku Centar. Ivica Puljak, kandidat Centra, prepoznatljiv je u javnosti, ali birači Centra su optirali za drugu opciju jer je tamo većina gradskih vijećnika koja je bila prepoznata po svojim akcijama i vrlo kritičnom stavu i onome što je u četiri godine radila HDZ-ova i HGS-ova vlast.

Pjevačka megahit-zvijezda Siniša Vuco nova je akvizicija HSS-a u Splitu. Ljubičić je rekao da su HSS i Krešo Beljak dobili reklamu.

– Vuco, ako ne ništa, napravit će show, i ti će izbori biti zanimljivi u tom smislu da će imati element redikulizacije koji je u Splitu uvijek prisutan na političkoj sceni, rekao je Ljubičić.

Pavelić je rekao da će u istočnim županijama, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj, biti velika bitka, ne samo za mjesto gradonačelnika i župana. Smatra da HDZ neće pobijediti u Osijeku – njihov Ivan Radić nije jako prepoznatljiv i HDZ bi tu trebao jako puno uložiti. Kao jakog kandidata istaknuo je Vladimira Šišljagića, koji ide sa svojom strankom, a Domovinski pokret imat će dosta prepoznatljivog lokalnog kandidata, uspješnog ugostitelja Berislava Mlinarevića. Pavelić smatra da će i SDP-ov kandidat sigurno odnijeti nešto glasova.

Plenković o Vanđeliću: Ako je privremeni znači da će trajati određeno vrijeme

Share This Article