20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ovo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, po Plenkoviću bolji izbor od...

Ovo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, po Plenkoviću bolji izbor od Vanđelića

Nakon današnjeg sastanka u centrali HDZ-a i nedavne odbijenice Damira Vanđelića premijer Andrej Plenković nije potvrdio da će kandidat za zagrebačkog gradonačelnika biti iz gradskog HDZ-a niti da se radi o Mislavu Hermanu.

– Bit će sigurno član HDZ-a, kandidat koji je jako dobar i koji mislim da može ostvariti dobar rezultat i biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to u biti i bolji izbor nego što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem jer je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobijedi, rekao je Plenković.

U kuloarima se već ranije spominjalo nekoliko mogućih imena koje bi Plenković mogao poslati u vatrenu bitku za mjesto zagrebačkog gradonačelnika, pa je tako od lanjske priče o Viliju Berošu, pa preko Gordana Jandrokovića, posljednji koji se u kuloarima spominjao bio Željko Reiner.

No, Plenkoviću su draža dva njegova lava, s kojima je pokušao preuzeti zagrebačku stranačku organizaciju, Mislav Herman i Davor Filipović.

Ovaj potonji, doznajemo, isplivao je kao Plenkovićev kandidat kojeg treba potvrditi gradska organizacija HDZ-a.

Davor Filipović rođen je 10. lipnja 1984. u Sarajevu, BiH i doktorirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, gdje je i izvanredni profesor.

U Hrvatskim šumama predsjednik je Nadzornog odbora, član revizijskog odbora, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, predsjednik Odbora za financije, član Odbora za gospodarski razvoj, član Odbora za kontrolu, član Odbora za mladež, član Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb te član Povjerenstva za dodjelu Stipendije Grada Zagreba. (H.D.)

Plenković o Vanđeliću: Ako je privremeni znači da će trajati određeno vrijeme

Najnovije

Još iz rubrike