-1.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Monstrumu iz Solina 50 godina! Susjede zatukao batom za meso i ubadao...

Monstrumu iz Solina 50 godina! Susjede zatukao batom za meso i ubadao nožem. Oboje su umrli

Na splitskom sudu danas je donesena presuda Luki Juretiću, koje je 2019. zatukao susjede, stariji bračni par Senku i Vicenca Uvodić u Solinu. Dobio je 50 godina zatvora!

Vicenco je preminuo iste večeri krajem siječnja 2019. godine, a njegova supruga Senka, koja je zadobila teške ozljede, preminula je nepuna tri mjeseca kasnije nakon što je radi ozljeda duže vrijeme bila u bolnici.

Luka Juretić se tereti da je došao na vrata svojih susjeda tražeći ih da mu posude brašno, a nakon toga ih počeo udarati tupo-tvrdim predmetom, te ubadati oštrim predmetom. Vicencu Uvodiću zadao je 13 udaraca batom za meso i čekićem, a potom ga ubo nožem u trbuh.

Njegovoj supruzi Senki je, pak, zadao više udaraca i polomio desnu ruku, teško ozlijedio lijevu te nanio povrede glave. Nakon toga je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana.

Prema domaćem zakonodavstvu za kaznena djela teškog ubojstva moguće je izreći kaznu zatvora do 50 godina. Rasprava o tome kome, kad i kako je moguće izreći tako veliku kaznu posebno se u javnosti rasplamsala nakon što je u ožujku 2017. godine 19-godišnji Tin Šunjerga u Čistoj Velikoj kod Šibenika hicima iz pištolja ubio svoje roditelje i to zato jer je bio ljut na roditelje pa im se htio osvetiti jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droga te nametali zabrane. Šunjerga je sredinom svibnja prošle godine nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora odnosno za svako ubojstvo dobio je po 24 godine. Sudilo mu se kao odrasloj osobi, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike