4.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović pregazio i pravobraniteljicu Ljubičić: Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu...

Milanović pregazio i pravobraniteljicu Ljubičić: Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ocijenila je, u povodu polemike između predsjednika Republike Zorana Milanovića i udruge B.a.b.e., da se u javnom prostoru ponovno olako spominju i relativiziraju žrtve seksualnog nasilja i njihove traume.

Milanović joj je večeras odgovorio.

“Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora”, počeo je Milanović.

“Isto tako je uplovila i u prvi mandat, 2011., u kojem za nju, odnosno od nje nitko ništa čuo nije. Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu, odnosno da budem jasniji, preuzeto (downloadano) s neke od stranica nekog aktiva neke od udruga. Da podsjetim, riječ je o povjerenici Hrvatskog sabora, koja niti riječju, niti mimikom nije reagirala prije nekoliko mjeseci, kada je jedna saborska zastupnica, u slobodno vrijeme odvjetnica Janafa, koja je posao nažicala izravnom pogodbom, ljude (ministre hrvatske Vlade, žene u osmom i devetom desetljeću života) koji su navodno navraćali u neki društveni klub, prigodno nazvala ‘prostitutkama i kriminalcima’”, piše Milanović.

“Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije. Pitanje: kada već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to?”, pita se Milanović.

Milanović pregazio B.A.B.E. : Osude su stigle od udruge glupog i neduhovitog akronima

Najnovije

Još iz rubrike