2.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava 3 važne stvari koje morate znati prije braka: Novac, priča i vjera

3 važne stvari koje morate znati prije braka: Novac, priča i vjera

Jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo kada bi se umjesto za vjenčanje pripremali za brak? Kako bi izgledao taj ‘postupak’ i kako biste postupili? Što biste napravili?

Ove tri stvari pripremit će vas za brak s voljenom osobom:

1. Imajte svoj novac pod kontrolom

Bilo da izlazite ili ste u braku 20 godina, svi možemo biti bolji u rukovanju s novcem. Novac je alat i trebamo znati kako rukovati s njim na pravilan način.

Ključno je postaviti smjernice o novcu. Tko će plaćati račune? Koliko ćete novca potrošiti i na što? Kako ćete donositi odluke o velikim troškovima?

Ako niste složni oko velikih troškova, pričekajte dok to ne bude obostrano ili nađite drugo rješenje. Novac (ili predmeti koje kupujemo novcem) ne mogu biti važniji od braka.

2. Naučite komunicirati kvalitetno

Izuzetno je važno naučiti kako učinkovito komunicirati sa supružnikom. To je nešto na čemu zaista moramo poraditi; za većinu nas to ne dolazi prirodno.

Čitajte knjige, slušajte podcaste, idite na konferencije. Radite sve što možete kako biste poboljšali komunikacijske sposobnosti, bolje slušali i bolje komunicirali.

3. Izgradite odnos zasnovan na vjeri

Kako bi ljubav bila potpuna prvo trebate voljeti sebe i vaš supružnik treba voljeti sebe. Jedino tako ćete se moći beskrajno voljeti. Uz sve to, potrebna je vjera, piše Your Tango, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike