6.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nova promjena: Opet nam stiže snijeg, bit će ga i u nizinama

Nova promjena: Opet nam stiže snijeg, bit će ga i u nizinama

Početak tjedna nam donosi umjereno i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, izraženijom i obilnijom na Jadranu i predjelima uz njega, osobito u srijedu. Uz postupni pad temperature, kiša će u višem gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, a u utorak ga može biti i u nizinama središnje unutrašnjosti.

Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju povremeno i jak, a u utorak će prolazno okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će jako i olujno jugo i oštro prolazno okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, potom i slabjeti, no u srijedu će ponovno jačati jugo. Na kopnu osjetan pad temperature zraka, a na Jadranu temperatura bez veće promjene, javlja DHMZ.

“Razmjerno toplo za doba godine bit će i početkom novoga tjedna, ali osjetno manje nego u ovome. Pritom će biti promjenjivo, gotovo posvuda uz svakodnevnu kišu, i dalje češću i obilniju na Jadranu i područjima uz njega. Snijega će biti u gorju, osobito višem, a od potkraj ponedjeljka povremeno je moguć i u sjevernim kopnenim krajevima. Valja upozoriti i na prilično vjetrovito vrijeme, posebice na Jadranu, gdje će osim jakog, gdjekad i olujnog juga i južnog vjetra, povremeno puhati i jugozapadni, zapadni i sjeverozapadni…

U drugom dijelu sljedećega tjedna nije još sigurna, ali je sve vjerojatnija još zamjetnija promjena vremena s kojom bi veljača i ove godine mogla “dokazati” i svoja zimska obilježja, ne samo proljetna kao ovih dana… Ali naravno, pouzdanije i detaljnije prognoze o tome tek slijede…”, prognozila glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike