4.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Velika kontrola: Mnogi u Rijeci zatečeni su u kršenju mjera Stožera, "tulum"...

Velika kontrola: Mnogi u Rijeci zatečeni su u kršenju mjera Stožera, “tulum” i na benzinskoj

Tijekom petka 5. veljače na više lokacija na području Rijeke i okolnih mjesta proveden je nadzor poštivanja važeće Odluke Stožera civilne zaštite kojom se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata, okupljanja većeg broja osoba, te propisuje obveza nošenja zaštitne ili medicinske maske i druge mjere u cilju suzbijanja bolesti COVID-19.

Na zahtjev djelatnika Državnog inspektorata, zajedno s njima policijski službenici obišli su nekoliko ugostiteljskih objekata na području Viškova, koje su zatekli zatvorene, a kršenja epidemioloških mjera nisu utvrđena niti prilikom obilaska tržnice i središta Viškova.

Istog dana, tijekom večernjih sati policijski službenici Službe za javni red i Interventne jedinice policije Rijeka Policijske uprave primorsko-goranske zajedno s djelatnicima nadležne službe Državnog inspektora i Službe za mobilne jedinice carine Rijeka, kontrolirali su više ugostiteljskih objekata na području Rijeke. Kršenje epidemioloških mjera utvrđeno je jedino u ugostiteljskom objektu na području Srdoča u Rijeci, koji je radio unatoč važećoj zabrani rada.

U navedenom objektu, u prostoru za usluživanje zatečen je vlasnik i deset gostiju koji su sjedili za tri stola konzumirajući alkoholna pića. Zbog kršenja važeće Odluke Stožera civilne zaštite, u odnosu na pravnu osobu u čijem je vlasništvu ugostiteljski objekt, mjere iz svoje nadležnosti poduzeli su djelatnici nadležne inspekcije zabranivši im usluživanje hrane i pića sukladno spomenutoj Odluci.

Nadalje, policija je sinoć zaprimila dojavu građana o okupljanju većeg broja osoba na prostoru benzinske postaje na području Čavli, koji konzumiraju alkoholna pića i narušavaju javni red i mir glasnom glazbom iz vozila. Dolaskom na mjesto događaja zatečeno je više osoba, hrvatskih državljana, starosti između 19 i 57 godina koje nisu imale zaštitnu ili medicinsku masku te im je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen obvezni prekršajni nalog.

Također, zbog odavanja pijančevanju na javnom mjestu, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dvojici hrvatskih državljana su uručeni obvezni prekršajni nalozi.

Nadzor poštivanja epidemioloških mjera propisanih važećom Odlukom Stožera civilne zaštite se nastavlja, a policija će postupati sukladno svojim ovlastima i na zahtjev drugih tijela nadležnih za nadzor provedbe spomenute Odluke, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike