10.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Grbin nakon izbacivanja Sabe: Želimo Hrvatsku u kojoj “kaj bi ti štel...

Grbin nakon izbacivanja Sabe: Želimo Hrvatsku u kojoj “kaj bi ti štel biti” nije obrazac ponašanja

Nakon današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik stranke Peđa Grbin istaknuo je da neke današnje odluke svakako nisu bile lake za donijeti, ali su bile nužne.

“Prva od njih je raspuštanje vodstva SDP-a Grada Zagreba, za koju znamo da nije funkcionirala. Ovu odluku nismo donijeli kako bi rušili, nego kako bi gradili novi i bolji SDP s kojim možemo čista obraza i otvorenog srca izaći pred građanke i građane Zagreba i ponuditi im bolja rješenja za njihov grad,” rekao je Grbin.

Ističe kako su pred njima izuzetno važni lokalni izbori, gdje nakon 20 godina vladavine Milana Bandića treba reći dosta, dosta klijentelizmu, korupciji, nepotizmu. Smatra da Zagreb treba osloboditi od hobotnice koja ga guši i omogućiti mu da prodiše. Korupcija je jedan od najvećih problema u Hrvatskoj, a SDP je godinama bio i ostat će najveća brana korupciji u Hrvatskoj. Zato je izuzetno važno da SDP na ove izbore izađe čist.

“Zbog toga smo, nažalost, donijeli i odluku da kolegu Željka Sabu nakon dugo godina isključimo iz SDP-a. Međutim, ni ta odluka nije usmjerena protiv njega osobno nego smo je donijeli zato što se zalažemo za vrijednosti socijaldemokracije, a jedna od temeljnih je poštivanje prava i borba protiv korupcije. Politička odgovornost je daleko šira od kaznene i bilo koje druge odgovornosti. Ako želimo graditi Hrvatsku u kojoj ‘kaj bi ti štel biti’ nije obrazac ponašanja, u kojoj župan i njegov zamjenik nemaju stanove koje skrivaju od očiju javnosti, u kojoj gradonačelnik ne tjera direktora komunalnog poduzeća da daje poslove HDZ-ovim donatorima, onda moramo krenuti od sebe. Mi u SDP-u imamo snage to učiniti i želimo graditi bolju Hrvatsku, a prvi korak u tome je građenje boljeg SDP-a,” rekao je Grbin, prenosi SDP.

Željko Sabo izbačen iz SDP-a

Najnovije

Još iz rubrike