11.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović o tulumu kod Keruma: Suci nisu svećenici, ali služe kao uzor;...

Milanović o tulumu kod Keruma: Suci nisu svećenici, ali služe kao uzor; Ne bih optuživao te suce, ali nije to baš kak’ se šika

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, danas je u posjetu Sisku, Nebojanu i Petrinji, prenosi n1.

Ne može, rekao je u Petrinji, predvidjeti dinamiku kojom će se odvijati obnova. “Mislim da se ovo radi uglavnom korektno. Naravno, uvijek će nekog prijepodneva ili poslijepodneva biti bijesa, jer netko nije dobio nešto, ali dobit će na kraju”, rekao je Milanović.

Sastao se i sa Stožerom, gdje je razgovarano o problemu vrtača, koje su se pojavile nakon potresa. “Ovo je opasno za ljude, ali nadležni rade na tome”, rekao je Milanović.

Dotaknuo se i zabave u konobi Željka Keruma, na kojoj je bilo i nekoliko sudaca. “Suci nisu svećenici, ali služe kao uzor. Zna se što znači uzor, biti umjeren i suzdržan”, rekao je Milanović. “Ne bih optuživao te suce, ali nije to baš kak’ se šika”, rekao je Milanović.

“Ovo zaslužuje upozorenje. Ne treba to raditi. Ako imaš prijatelje, i to ima granice. Ako je to prijatelj od ranije, onda znaš što možeš, a ako ti je to prijatelj od jučer, zato što ima puno novca, onda je to druga stvar”, rekao je predsjednik.

Govoreći o obnovi nakon Domovinskog rata, na području Sisačko-moslavačke županije, Milanović je rekao da se ne može nakon 20 godina optužiti nekoga da je nešto krivo projektirao i ukrao nešto armature.

Komentirajući činjenicu da su pod povećalom poslovi sina i snahe gradonačelnika Petrinje, Darinka Dumbovića, Milanović je rekao da uvijek postoji potencijal za sukob interesa.

“Ja konkretno za ovo ne znam, čuo sam jutros, ali ono što znam je da je Petrinja mali grad i da u tom malom gradu svatko zna sve i očekivao bih da je gradonačelnika netko već prozvao, netko tko mu želi nešto napakirati ili ima nešto protiv njegovog sina. To dosad nisam čuo. Uvijek u takvim stvarima treba biti strog, ali ne treba pustiti da se sve pretvori u hajku”, rekao je Milanović.

Predsjednik je rekao da nije za ukidanje Hrvatske gospodarske komore, nego za ukidanje nameta. “Kad se radi o naknadama i pristojbama, onda znam točno koja je usluga koju dobivam za to. Ako ne dobivam ništa, onda je ne želim plaćati”, rekao je Milanović, dodavši da HGK nije institucija bez koje država ne može, prenosi N1.

VIDEO Kerum se oglasio o fešti sa sucima: Za sve ostalo pitajte Karamana jer je on doveo tog kretena koji je to snimio

Najnovije

Još iz rubrike