2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Božinović pojasnio zašto Slovenci uvode stroge kontrole na granicama

Božinović pojasnio zašto Slovenci uvode stroge kontrole na granicama

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović je upitan o stanju na granici sa Slovenijom. Upitan je i o raciji u restoranu u Zagrebu te o slučaju Željka Keruma.

“Što se tiče pitanja o Sloveniji, treba još jednom ukazati koliko smo svi povezani. Svatko tko misli da se nacionalnim mjerama može naći rješenje, taj je daleko od rješenja. Države, jasno, imaju nacionalne ovlasti, ali to onda uvijek ima reperkusije kao po nekom domino efektu i na druge zemlje.

Ovo za Sloveniju, koliko ja razumijem, je posljedica pooštravanja režima ulaska u Austriju.

Austrija je do sada povlaštenim prekograničnim radnicima uvela da jednom tjedno moraju predočiti negativan test. Onda to rađa sličnu reakciju druge zemlje.

Ja se nisam čuo sada, ali sam u kontaktu sa slovenskim kolegom, oni su imali neku ideju oko propuštanja slovenskih građana bez testa u Hrvatsku. Pogotovo onih koji rade ili imaju nekretnine. Oni su tim pitanjem prema nama izašli u trenutku kad su njihove dvije ključne regije ušle u crnu zonu. Stalno smo u kontaktu, ali ako imamo veliki problem, a Slovenija ga je tako označila u dvije susjedne regije, mi to moramo uzeti u obzir”, rekao je Božinović, piše N1.

https://hrvatska-danas.com/2021/02/05/kerum-se-oglasio-o-festi-sa-sucima-jedan-covjek-je-sve-zakuhao-ja-sam-samo-pjevao-i-castio/

Najnovije

Još iz rubrike