4.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković: Netočno je da HDZ želi daljnju suradnju s Bandićem, to...

VIDEO Plenković: Netočno je da HDZ želi daljnju suradnju s Bandićem, to je netočno i iritantno koliko je krivo

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade na press konferenciji, među ostalim, odgovarao je na pitanja novinara o stanju s korona virusom, prosvjedu poduzetnika, ublažavanju epidemioloških mjera, stanju na Banovini nakon razornog potresa, predstojećim lokalnim izborima…

Na pitanje o kandidatu za gradonačelnika u Zagrebu, Plenković je rekao: “G. Vanđelić je prihvatio dužnost ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba. U jednom trenutku je bila mogućnost njegove kandidature. Moj dojam je bio da je zainteresiran za to. Što se dogodilo u posljednje vrijeme da odustane, to ne znam. Htjeli smo ga podržati kao nadstranačkog kandidata. Netočno je da HDZ želi daljnju suradnju s gradonačelnikom, to je netočno i iritantno koliko je krivo.

HDZ će odrediti kandidata u sljedećim tjednima.”, prenosi N1.

O poštivanju mjera

Komentirajući okupljanje na Sljemenu rekao je: “Smanjili smo broj novozaraženih, situacija nije idealna, ali je povoljnija. Velik broj zemaljaaje u strahu od novih sojeva, poduzimaju mjere. Drago nam je da smo u boljoj situaciji nego u prosincu. Nikad nismo imali policijski sat niti potpuni lockdown, mislim da je psihološki to pogrešno. Kad je riječ o onima kojima je ograničena poslovna ili društvena aktivnost, ta vrsta restrikcije nažalost plod je preporuka stručnjaka s jedinim ciljem smanjenja širenja zaraze. Prije 15. veljače stavit ćemo sve na stol i vidjeti što se može popustiti.

Mislim da su preporuke jasne. Postoji odgovornost svih. Mogu samo apelirati da ljudi budu odgovorni i na zdrav razum. Danas idemo na ispraćaj g. Tuđmana kojem je od trenutka zaraze do smrti prošlo pet tjedana. Moramo suosjećati prema onima koji su krhkog zdravlja. Zdravstveni sustav nije u pitanju, činimo sve da se na najmanje bolan način borimo protiv pandemije.”

Gospodarske mjere

Ima li prostora za prilagodbu gospodarskih mjera? “Čim se okolnosti promijene, dopustit ćemo svima da rade svoj posao. Nitko od nas nije zadovoljan time što se ne može raditi, to je teret za sve. Resorni ministri to prate. Što se tiče šire inicijative koja se tiče rasterećenja, već smo ukinuli više od milijarde parafiskalnih nameta, s tim idemo dalje. Vidjet ćemo još sve.”

Za odluku o borbenim avionima ćemo pričekati, dodao je.

O rektoru Borasu i općenito problemu seksualnog uznemiravanja, rekao je: Zamolio sam ministra fuchsa da ispita situaciju, on je za to nadležan. Sklon sam tome da se to sve detaljno ispita. Ako postoji nešto neprimjereno, da se sankcionira, ali iz moje pozicije je teško prosuđivati što se dogodilo, prenosi n1.

Uskoro opširnije….

Najnovije

Još iz rubrike