2.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Procurio razgovor medicinskog osoblja: Maradoni je dao pivo i marihuanu kako bi...

Procurio razgovor medicinskog osoblja: Maradoni je dao pivo i marihuanu kako bi ga se riješio

Smrt Diega Maradone sigurno je jedan od događaja koji je obilježio 2020. godinu, a sve više dokaza upućuje na to da se ona mogla izbjeći.

Istina o njegovim posljednjim danima polako izlazi na vidjelo te je u Argentini pokrenuta opsežna istraga kako bi se ustanovilo je li tijekom njegovog liječenja došlo do propusta.

Protiv doktora Leopolda Luquea, glavnog odgovornog za liječenje nogometne legende, na sudu se vodi postupak.

Nedavno je u javnost procurila snimka razgovora između medicinskog osoblja u kojoj govore da je jedan od članova Maradoni dao marihuanu i pivo kako bi ga smirio.

– Rekli su mi da je Charly organizirao dolazak ženske osobe tijekom noći, a kako bi se riješio Diega dao mu je pivo i travu. Ne mogu podnijeti da mu je dao marihuanu. Ne znam kako da ga spriječim – objavio je Infobae razgovor Luquea i jednog od članova medicinskog osoblja.

U snimljenim razgovorima otkriveno je kako je Maradona svaki dan tražio marihuanu. Liječnici to nisu dozvolili, ali su mu osigurali cigarete.

Istraga će početi sljedećeg tjedna, a fokus će prije svega biti na osobama koje su mu bile najbliže u posljednjim satima njegovog života.

U slučaju da se na sudu dokaže krivnja doktora, odnosno da su ga nesavjesno liječili, kazna bi mogla biti poprilično velika, a radi se o višegodišnjim zatvorskim kaznama i oduzimanju liječničkih licenci, pišu 24sata.

Završena obdukcija, Maradona ipak nije umro od srčanog udara

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Najnovije

Još iz rubrike