Afera SMS: Varga i Curić proglašeni krivima, osuđeni na tri i pol i dvije godine zatvora

Bivši policijski informatičar Franjo Varga i njegov navodni pomagač Blaž Curić proglašeni su krivima po prvostupanjskoj presudi za tzv. aferu SMS na Županijskom sudu u Osijeku. Varga je nepravomoćno osuđen na 3 i pol godine, a Curić na 2 godine zatvora.

Na izricanju presude nisu se pojavili ni Varga ni Curić, piše Jutarnji list.

Varga je bio optužen da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju za potrebe suđenja Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika na Županijskom sudu u Osijeku, kojom se pokušalo diskreditirati bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, odnosno za postupak koji je protiv Ivice Todorića pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a u kojima su mete bili premijer Andrej Plenković i tadašnja potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

U slučaju Mamića, Vargu se tužilo da je izradio lažnu prepisku između glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je sudio Mamiću i ostalima za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, a u Todorićevu slučaju lažnu prepisku između premijera Plenkovića i ministrice Dalić, bivšeg povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka te članova uprave Agrokora Ivana Crnjca i Damira Kuštraka, a u kojoj se oni navodno dogovaraju o kaznenom progonu Todorića.

Kum Milijana Brkića i bivši vozač nekadašnjeg ministra Tomislava Tolušića Blaž Curić je, pak, prema optužnici pomagao Vargi među ostalim i tako što mu je dostavio telefonske brojeve Plenkovića i Dalić, ali i javio da mu se sprema uhićenje u rujnu 2018., piše Jutarnji list.

Share This Article